SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malumun Gecikmiş İlamıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:11
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu (CHP-CK) Sözcüsü, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AYM’nin Balyoz davası kararı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 

Ağbaba yaptığı açıklamada, “4 yıldır süren bu hukuk terörüne, AYM’nin son vermesini olumlu karşılıyorum. Bizler, CHP-CK olarak bu konunun sürekli takipçisi olduk. Bugüne kadar defalarca basın açıklaması ve basın toplantısı yaptık. Balyoz mağdurlarının 'Sessiz Çığlığı'na her zaman destek olduk, onlarca kısa rapor hazırladık ve en sonunda 'Balyoz Kumpası' ismiyle bir kitap yayınladık. Yürütmenin başındaki şahsın ve başdanışmanın bile bu davanın bir kumpas olduğunu kabul ettiği halde bu dava hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçmişti. Bu hukuksuzluğun anlatıldığı 49 kitap yazılmıştı. Yetmedi bizde 50. kitabı yazdık. Bu kitapta dijital verilerin ve ortam dinlemelerinin dava sürecinde kullanılamayacağını, ortada çok ciddi bir hak ihlali olduğunu tekrar söylemiş ve tarihe not düşmüştük” ifadelerini kullandı.

“AYM’nin kararı malum olanın gecikmiş bir ilamıdır. Geçte olsa AYM’in bu kararını olumlu buluyoruz” diyen Ağbaba, açıklamasını şöyle tamamladı: 

“Yeniden yargılama sürecinin derhal başlamasını ve tüm mağduriyetlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Şu bilinmelidir ki Balyoz kumpası birileri tarafından tezgahlanmıştır. Bu tezgahı, bu kumpası kuranların da yargı önüne çıkarılması ve sorumlulardan hesap sorulması gerekmektedir. Ancak bu gerçekleştiğinde Balyoz kumpası tam manasıyla son bulacaktır. Biz CHP-CK olarak Balyoz mağdurlarına geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyor, kumpasın sorumlularının ortaya çıkarılması adına Meclis’in biran önce devreye girmesi gerektiğini hatırlatıyor, atılacak her adımın ve bu sürecin takipçisi olacağımızı söylemek istiyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız