SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mandela'nın Kızı Koronadan Öldü

0
Güncellendi - 2020-07-18 01:31:46
Mandela'nın Kızı Koronadan Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Güney Afrika’nın ilk siyahi Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın kızı ve Güney Afrika'da ırk ayrımcılığına dayalı apartheid rejimine karşı mücadelesiyle simge haline gelen Zindzi Mandela, 59 yaşında son yolculuğuna uğurlandı. Zindzi Mandela, korona virüs nedeni ile pazartesi günü yaşamını yitirmişti.

Güney Afrika'da ırk ayrımcılığına dayalı apartheid rejimine karşı mücadelesiyle simge haline gelen Zindzi Mandela, 59 yaşında korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Mandela, özel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Mandela, 2 yıl önce vefat eden annesinin yanına Johannesburg'un kuzeyindeki Fourways'de bir mezarlığa gömüldü. Ailesi Pazartesi günü, Mandela’nın öldüğü gün korona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı ancak hala otopsi sonuçlarının beklendiğini söyledi. Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, bu bilgiyi paylaştıkları için Mandela’nın ailesine teşekkür ederek “Bu bilgiyi ulusla paylaşmak çok önemliydi. Bunu yaparken, hastalara sosyal kabulü teşvik etmeye yardımcı oluyorsunuz. Bu, hepimizi etkileyen bir virüs ve enfekte olmuş insanlar asla damgalanmamalıdır” dedi.

Güney Afrika’da korona virüsten hali hazırda 324 bin 221 vak'a 4 bin 669 ölüm bulunuyor.

Johannesburg, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız