SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Manipülatif' Bir Anket Daha!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:41:37
'Manipülatif' Bir Anket Daha!
A- A+ PAYLAŞ

Di-En anket ve araştırma şirketinin, danışmanlığı ve analizlerini Prof.Dr.Doğu Ergil'in yaptığı ankette Malatya için şu ifadeler yeralıyor:

"Malatya seçimlerinde geçen dönem Saadet Partisi adayının “sürprizi” yaşanmıştı.Ortalama %30 oranında oy alan SP adayı Malatya’daki oy dengesini epey değiştirmişti.

Bu seçimde oylar eski haline dönüp dağılacak gibi görünmektedir.

AK PARTİ Malatya’da seçimi büyük bir farkla kazanacak durumdadır.

Mevcut başkan Ahmet Çakır’la seçime giren AK PARTİ % 60,9 oranıyla 1.sırada yer almaktadır.

CHP ise ilçelerden ve kırsaldan gelen oylarla % 21,3 oranında görünmektedir."

Tüm bunlara karşın, yapılan anketlerin güvenirliği konusundaki tartışmalar da devam ediyor. Birçok anket şirketinin sonuçları manipüle* ettikleri, dolayısıyla güvenilmez oldukları öne sürülüyor. Ayrıca, habere konu anketin danışmanlığını yapan Prof.Dr. Doğu Ergil'in de bu anlamda tartışılan isimlerden biri olduğu iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu ankette, adaylarıyla ciddi bir sıçrama sağladıkları ifade edilen Saadet Partisi ve MHP'ye yer verilmemesi de, yapılanan bütünüyle "özensiz" bir yönlendirme gayreti olduğu iddialarını destekler mahiyette görülüyor.

___

* Manipülasyon; İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme işlemine denilmektedir. (Kaynak: http://manipulasyon.nedir.com/#ixzz2tKbCvZ7q)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız