SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sarı- Kırmızı Düellonun Yeri Değişti

0
Güncellendi - 2016-03-05 15:41:23
Sarı- Kırmızı Düellonun Yeri Değişti
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Ligin iki sarı kırmızılı takımı Göztepe ile Alima Yeni Malatyaspor, galibiyet için ter dökecek. Daha önce Manisa'da oynanacağı açıklanan maçın yeri İzmir Atatürk Stadı olarak değiştirildi. Çıkış arayan iki takımın mücadelesi 16.00'da başlayacak ve TRT Avaz'dan naklen yayınlanacak.

Ligde 30 puanla 12. sırada bulunan İzmir temsilcisi Göztepe ile 28 puanla 13. sırada yer alan Alima Yeni Malatyaspor, Cumartesi 16.00'da İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Ligde istediği sonuçları alamayan Göztepe, Alima Yeni Malatyaspor'u yenip, çıkışa geçmek istiyor. Son haftalarda fırtına gibi esen ve ligde liderlerin kaderini değiştiren Alima Yeni Malatyaspor ise iyi gidişi sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

SAHALARINDA İYİ DEĞİLLER

İzmir ekibi Göztepe sezona büyük umutlarla ve hedeflerle başladı ancak istediği başarıyı bir türlü elde edemedi. Aldığı istikrarsız sonuçlar nedeniyle zirveden bir hayli uzaklaşan ve 12. sırada yer alan sarı kırmızılılar, son haftalarda da istediği sonuçları almayı başaramadı. Ligde 23 hafta sonunda 7 galibiyet, 9 beraberlik, 7'de mağlubiyet alan İzmir temsilcisi, 30 puan toplayabildi.

Göztepe, iç sahada oynadığı 11 karşılaşmada sadece 13 puan alabildi. Sahasında sadece 3 kez galip gelebilen Göz Göz, 5 karşılaşmada berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise kaybetti.

ÇIKIŞI SÜRDÜRMEK İSTİYORLAR

Ligin ikinci yarısına iyi başlayamayan Alima Yeni Malatyaspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor.

Ligin 21. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 1-0'la geçen ardından da deplasmanda Doğu Derbisi'nde Vartaş Elazığspor'u 3-0 yenen sarı kırmızılılar, sahasında lider Adanaspor ile 1-1 berabere kalarak, 3 haftada 7 puan topladı.

Ligde 23 hafta sonunda puan hanesine 28 puan yazdıran Alima Yeni Malatyaspor, 28 puanın 17'sini deplasmanda kazandı.

Bu sezon deplasmanlarda aldığı sonuçlarla dikkat çeken Alima Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı 12 karşılaşmada 5 galibiyet, 2 beraberlik, 5'de mağlubiyet aldı.

"KOLAY BİR MAÇ DEĞİL"

Alima Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, son 3 haftada herkesin diri bir takım izlediğini ifade etti.

Buz, geride kalan 3 haftada 7 puan aldıklarını hatırlatarak, iyi gidişi Göztepe karşısında da sürdürmek istediklerini kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, "Alt sırayla aramızda 7 puanlık bir fark var. Yukarıyla da 5-6 puan olabilir. Anca her zaman şunu düşünmeniz gerekiyor; bunu burada iyi yaptığımızı düşünüyorum. Müsabaka müsabaka gideceğiz. Göztepe müsabakası kolay değil. Onlarda bir baskı altında. Camia çok büyük bir baskı altında çünkü beklentilerin çok altında kaldılar. Biz, iyi gidişi sürdürüp, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz" dedi.

REKABETTE İZMİR EKİBİ ÜSTÜN

Alima Yeni Malatyaspor ile Göztepe, tarihlerinde ilk kez 26 Eylül 2010'de Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta karşı karşıya geldi. Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Göztepe 1-0 kazandı. Ligin ikinci yarısında 9 Şubat 2011'de İzmir'de oynanan karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İki takım 2012-2013 sezonunda bir kez daha Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında 9 Ekim 2013'te Malatya İnönü Stadı'nda oynanan ve gol düellosuna sahne olan karşılaşmayı Alima Yeni Malatyaspor 3-2 kazandı. Ligin ikinci yarısında 26 Şubat 2014'te İzmir'de oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlandı.  İki takım son olarak PTT 1. Lig'de 3 Ekim 2015'te Malatya İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Alima Yeni Malatyaspor'un 9 kişi tamamladığı karşılaşmayı Göztepe 3-1 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız