SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mannheim'deki Malatya Gecesi

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl tertiplenen ‘Malatyalılar Gecesi’nin yedincisi 7 Nisan 2007 Cumartesi gerçekleştirilecek.

Mannheim’da Luisenpark Baumheinhalle’de organize edilecek olan gecede 17.00’de başlayacak olan etkinlikte birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Gelirinin Malatya’daki yardıma muhtaç ailelere ve okullara verilecek olan gecenin sunuculuğunu ise Malatyalı sanatçı Kenan Işık'ın yapacağı açıklandı.

Gecede ayrıca Türk halk müziğinin ustası Arif Sağ, gençlerin sevgilisi Murat Başaran, Almanya’daki Türkler arasında sevilen ses olan Necla Fındıklı ve bir çok yerel müzik grubu vereceği konserlerle Malatyalıların hasret gidermesini sağlayacak..

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş, her yıl düzenledikleri gecede elde edilecek gelirin Malatya’daki okullara ve yardıma muhtaç ailelere gönderileceğini açıkladı.

Amaçlarının Türkiye’deki hemşerilerine katkıda bulunmak ve Avrupa’daki Türkler arasında dayanışmayı sağlamak olduğunu da kaydeden Alabaş, “Bu amaçla her yıl Malatyalı olsun olmasın tüm Türkleri gecemizde bir araya getiriyoruz. Bu yıl da Avrupa’daki tüm Malatyalıları ve Türkleri bu önemli etkinliğe davet ediyoruz. Ayrıca Türkiye’den de Malatyalı olan birçok ünlü konuğumuz olacak. Almanya’da yaşayan Türkler olarak güzel ülkemizin kalkınmasında küçük bir katkımız olması için çaba sarf ediyoruz.”dedi.

Gecede ayrıca katkılarından dolayı işadamlarına, dernek temsilcilerine ve basın mensuplarına birer plaket verileceği de kaydedildi.

HABER: Kamil YILMAZ (Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız