SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Manzarası Güzel de, İşlevi Yok!. Çünkü..

0
Güncellendi - 2016-08-18 01:25:16
Manzarası Güzel de, İşlevi Yok!. Çünkü..
A- A+ PAYLAŞ

Kale Ovasını sulayacak olan Turgut Özal Barajı Kapıkaya Sulaması inşaatında tünel içerisinde çelik boru imalatlarına başlandığı bildirildi. Baraj inşaatı ise 4 yıl önce tamamlanmasına rağmen, yapımı devam eden sulama kanalları bitmediği için, yapılış amacı olan sulamaya henüz geçilemedi. Kapıkaya Barajı'nın da, sulama kanalları, baraj tamamlandıktan sonra yapılmaya başlanan Boztepe Barajı gibi, bulunduğu yöreye şimdilik "göl manzarası"ndan öte bir katkısı yok.

YÜZDE 82'Sİ TAMAMLANDI..

DSİ tarafından yapılan açıklama da, Turgut Özal Barajı Kapıkaya Sulama projesinde fiziki gerçekleşmenin yüzde 82 seviyesine ulaştığı bildirilerek, “Basınçlı Borulu sulama tipinde inşa edilen sulama tesisinde imalatların tamamlanmasıyla 40 bin dekar tarım arazisi sulamaya açılmış olacak. Proje ile milli ekonomiye yıllık 24 milyon TL katkı sağlaması, 624,43 TL net gelir artışı sağlaması ve 100 bin  kişinin de istihdam edilmesi hedefleniyor. Projenin toplam bedeli 56 milyon 519 bin 935 TL’ dir. 12 bin dekar alanın sulamaya açıldığı projede, HDPE boru imalatları devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar ile fiziki gerçekleşme yüzde 82 seviyesine ulaştı.” şeklindeki bilgiler paylaşıldı.

Turgut Özal Barajı Kapıkaya Sulamasında projenin toplam uzunluğu hakkında verilen bilgide ise ana boru hattının 29 bin 416 metre, toplam sulama suyu şebekesinin ise 136 bin 871 metre olduğu kaydedildi. Sulama suyu için açılan tünelin ise 1 kilometre 192 metre olduğu belirtildi.

Mamikan Çayı üzerine inşa edilen Kapıkaya Turgut Özal Barajı’nın açılışı 12 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirilmişti. Ancak sulama suyu projesi aradan geçen 4 yılık sürede tamamlanamadı.

BOZTEPE BARAJI DA AYNI..

Yazıhan sınırlarında Kuruçay üzerinde yapımına 1997 yılında başlanan Boztepe Barajı'nın yapımı 2012'de tamamlanmasına rağmen, sulama kanallarının yapımına daha sonra başlandığı için halen, oluşan gölün manzaradan öte bir işlevi bulunmuyor. Baraj, gövde ve temelinden su kaçırdığı iddialarıyla da sık sık gündeme geliyor. Ayrıca, sulama kanallarının yapım işini üstlenen müteahhit firma, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, kanalların Haziran 2016'da tamamlanacağına dair yazılı taahhüt vermesine rağmen, bu tarihe kadar işin ancak yüzde 45'ini yapabilmişti.

FOTOĞRAFLAR: Kapıkaya Barajı'ndan..

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kapıkaya2

kapıkaya4

kapıkaya3

kapıkaya5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız