SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maranki'nin Konferansına İlgi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin konuşmacı olarak katıldığı "Sağlıklı Düşün, Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" konulu konferans ilgi gördü.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Maranki, "Sağlıklı Düşün, Sağlıklı Beslen, Sağlıklı Yaşa" konularında slayt gösterisi ile bilgi aktardı.

Salonun tıklım tıklım dolması sebebiyle yüzlerce vatandaşın da ayakta izlemek zorunda kaldıkları konferansın açış konuşmasını yapan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana Malatya'da birçok ilkleri gerçekleştirdiklerini ve Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte de hep birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Akın'ın konuşmasından sonra Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin ulusal basında yer alan haber, röportaj ve konuşmalarından alıntılar yapılan bir sunum gösterildi.

Yapılan sunumun ardından konferansına başlayan Prof. Dr. Ahmet Maranki, sinevizyon eşliğinde verdiği konferansında kozmik bilinç meydana getirerek yapılacak beyin jimnastiği hakkında bilgiler vererek, insanın sağlıklı yaşamı hakkında İslam dininde yer alan konulardan örnekler verip, anlatım gerçekleştirdi.

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz konularının başında beden temizliği ve bedenin hastalıklardan korunmasının geldiğini ifade eden Maranki, "Özellikle son yıllarda dikkat ediyorum, toplu kullanılan mekanlarda temizlik ve hijyene kesinlikle dikkat edilmiyor. Örneğin termal kaplıcalara genellikle hasta insanlar gelmektedir ve bu insanlar havuzlara birlikte girmektedirler. Bakınız hepatit hastalığı olan biriyle aynı havuzu paylaşanların da bu hastalığa yakalanmaları kaçınılmazdır. Niye? Çünkü işletmeciler mevcut suyu daha fazla kullanabilmek için suların giderlerini kapatıyor, suyun akarak temizlenmesini engelliyorlar. Kozmik bilinç noktasında taşların ve kokuların da büyük önemi vardır. Bazı taşlar enerji verir, bazı taşlar ise enerjimizi alır. Ancak hangi taşı ne zaman ve nasıl kullanmamız gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekir. Aynı şekilde kokuların da benzer etkileri vardır" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Maranki, sağlıklı yaşam için yine tüketilen bazı bitkiler ve otlar ile sebze ve meyvelerin de büyük önem taşıdığını belirterek, "Ancak son yıllarda üreticiler daha fazla ürün elde edebilmek için üretim aşamasında suni gübre ve hormon ilaçları kullanmaktadırlar. Bu nedenle bu ürünleri tüketmek fayda yerine artık zarar verir hale gelmiştir. Bunun için özellikle organik tarım yapılan yerlerden alış veriş yapalım ki bu ürünlerin faydalarından istifade edebilelim. Ayrıca, her meyve ve sebzeyi döneminde tüketelim" şeklinde konuştu.

Şifa kaynağı meyvelerden birinin de Malatya'nın dünyaca ünlü kayısısı olduğuna dikkat çeken Profesör Maranki, "Kaysının insan sağlığı üzerinde çok büyük faydaları vardır. Ben bu faydaları sadece Türkiye'de katıldığım programlarda değil, dünyanın birçok yerinde düzenlenen programlarda ayrıntılı olarak anlatıyorum. Böylece kayısınızın tanıtımını da yapmış oluyorum, yapmaya da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Maranki, programının sonuna doğru sağlıklı yaşam noktasında ilahi kelime, söz ve davranışlar ile namazın önemine değindikten sonra izleyicilerden gelen soruları cevapladı. Programın sonunda da konferansı izleyenler ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız