SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Marcella Hanım Tanıttı'

A- A+ PAYLAŞ

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili, Malatya programı kapsamında ziyaret ettiği Arslantepe Höyüğü'ne hayran kaldığını söyledi.

Malatya merkez Orduzu Beldesi'nde bulunan ve İtalyanların kazı çalışmalarını sürdürdüğü Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulunan İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, kazı başkanı Prof. Dr. Marcella Frengipane'den bilgi aldı.

İtalya La Spaienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Marcella Frangipane, "Büyükelçimizin burayı ziyaret etmesi bizleri memnun etti" diyerek, kendisinin 32 yıldır burada kazı çalışmalarının başkanlığını yaptığını, Arslantepe'de kazıların ise 46
yıldır sürdüğünü söyledi.

"Sayın Büyükelçi'ye burası hakkında bilgi verdim" diyen Marcella Frangipane, daha sonra şu bilgileri verdi:

"Aslantepe Höyüğü, binlerce yıl üst üste yığılan pek çok yerleşim tabakasından oluşmaktadır. Milattan önce 5000'li yıllardan Asur istilasına kadar şehir varlığını sürdüren Tümülüs, Milattan Sonra 5. ve 6. yüzyıllar arasında Roma Köyü olarak kullanılmıştır. Daha sonra Bizans mezarlığı olarak yerleşim tamamlanmıştır. 1930'lu yıllarda Fransız arkeologlar tarafından keşfedilen ve 1962 yılından itibaren ise, profesyonel olarak kazı çalışmaları gerçekleştirilen Aslantepe Höyüğü'nden çıkarılan Hitit Sarayı ve
buradan çıkarılan Aslan Heykeli, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor. Höyük'te bu güne kadar yapılan kazıların sonunda M.Ö. 3300-3000 yıllarına ait kerpiç sarayı, M.Ö. 3600-3500'lere ait bir tapınak, mühür baskılar ve metal eserler gün ışığına çıkarıldı. Elde edilen veriler gösteriyor ki, o dönemde Aristokrasi'nin doğduğu ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı, resmi, dini ve kültürel bir merkezdir."

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili ise, "Burada yapılan arkeolojik kazıları yerinde görmek için geldim. Marcella hanım burasını bizlere tanıttı. Burası, bırakın Malatya ve Türkiye'yi, dünya için çok önemli bir arkeolojik bölge. Çok etkilendim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız