SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mardin'de Dedi ki!..

A- A+ PAYLAŞ

Mardin'de AKP İl Başkanlığı tarafından yerel yönetimlere eleman yetiştirmek üzere Siyaset Akademisi'nin ikinci dönem eğitim semineri yapıldı. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, yeni dönem için aday adaylığı başvurusunu partisine yaptıktan sonra ders verdiği Mardin'de, siyasetçileri gruplandırdı ve kendilerini "hizmet grubu" olarak tanımladı.

AKP'nin Türkiye genelinde 20 ilde düzenlediği ve toplam 5 bin kişinin katıldığı 'Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Mardin Programı' devam ediyor. Mardin Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'nin ikinci dönem eğitim seminerine toplam 100 kişi katıldı. 8 hafta devam edecek olan eğitim çalışmalarına konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Refik Korkusuz, belediyelerde insan kaynakları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Siyaset ve belediyecilik anlayışı içinde belediyecilik deneyimlerini anlatan Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, 1994-2001 yılları arasındaki krizin atlatılmasından sonra 2002 yılında iktidara gelen AKP'nin akılcı politikalar uygulaması sonucu güven ve istikrarın sağlandığını söyledi. 7 yıllık zaman içinde Türkiye'nin çehresinin değiştiğini ifade eden Akın, ''Ekonomiden kültüre sağlıktan, eğitime tüm yaşamsal alanlarda büyük mesafeler kaydedilmiştir. 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte uyguladığı akılcı politikalar sayesinde ülkemiz her alanda güven sağlamış, uçurumun kenarından dönülmüştür. Akılcı politikalarla Türkiye artık bölgesinde ve dünyada güçlü ve güvenilir bir ülke konumuna gelmiştir. Dünya ülkeleri arasında da yerini almıştır" dedi.

Yerel yönetimler ve Siyaset Akademisi çalışmalarıyla yerelden başlayarak siyasette meydana gelen yalanların dolanların yozlaşmanın önünü kesmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Akın şunları söyledi:

"Siyaset yozlaştıkça siyasette yalan dolan artıkça devlete güven azalır yoksulluklar büyür bu da kalkınmanın önünü tıkar. Siyasetçilere sıcak bakılmıyor. Ama birçok kişi siyasetin içinde yer almak ister buda siyasette 2 grubun oluşmasına neden olur 1. grup siyaset için yaşayanlar yani hayatlarını davaya dayayanlar devleti ve milleti için siyaset yapanlardır. Siyaset içinde yaşayan grup ise para şöhret, nam ve yakınlarına iyi yaşam koşulları oluşturmaya çalışanlardır. Ama bizler hizmet grubuyuz. Devlet ve
milletimiz için varız.''

Akın, yerel yönetimler ve iktidara talip olanların yalnız kendi ekipleri ile değil toplumun her kesimini kucaklayarak başarılı olabileceklerini sözlerine ekledi.

ELAZIĞ'DA..
Bu arada Akın, Elazığ'daki Siyaset Akademisi'ne Pazar günü katılarak bir konuşma yaptı ve "Devlet ve millet olarak aynı rüyayı gördükçe hariçten yapılacak hiçbir müdahale Allah'ın izniyle bizi zaafa uğratmayacaktır" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Hasan Cemal Akın, dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahil ekonomik kriz nedeniyle büyük
sıkıntılara girerken, Türkiye'nin uygulanan akılcı politikalar ve alınan tedbirler ile en güvenilir ülke olarak lanse edildiğini söyledi. Akın, "Şunu unutmayalım ki, toplum olarak birlik ve beraberliğimiz kaybetmedikçe, millet olarak aynı ufka baktıkça, devlet ve millet olarak aynı rüyayı gördükçe, hariçten yapılacak hiçbir müdahale Allah'ın izniyle bizi zaafa uğratmayacaktır. Yeter ki birbirimizi doğru anlamaya çalışalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koyalım. Birbirimizin dertleriyle dertlenmeyi başarabilelim. Hükümetimiz tarafından 7 yıla yakın süredir hizmet çıtası yükselen Türkiye'de yerel yönetimlere ve yerel yöneticiler olarak bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız