SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Marjinal Grup Üyesi Olmadık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:24
A- A+ PAYLAŞ

Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’la birlikte Beydağı Beldesi’ni ziyaret etti. Beydağı Beldesi’nde vatandaşların büyük ilgisi ve coşkusuyla karşılanan AKP heyeti, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. 

“BİZ STATÜKODAN YANA OLMADIK”

Milletvekili Mustafa Şahin, insanları mutlu etmek ve doğru hizmetleri yapmayı kendilerine görev edindiklerini belirterek, “Biz hiçbir zaman için bir kesimin, marjinal grubun üyesi olmadık. Biz statükodan yana olmadık” dedi.

Vesayete “hayır” dediklerini ifade eden Şahin, “İnsanlarının giyimine, kuşamına, düşüncesine, hayat tarzına, inancına müdahale eden bir anlayıştan gelmiyoruz. Biz özgürlüklerden yanayız. İnsan haklarından yanayız. Biz insanı insan gibi kabul eden, insanı yaşatıp devleti yücelten bir anlayıştan geldik. Alevisi'de bizim, Sünnisi'de bizim. Hepsi bizim hiçbirini diğerinden farklı kılmadık. Bunu biz icraatlarımızla gösterdik. Alevi kardeşlerim bana oy verir vermez, Sünni kardeşlerim bana oy verir vermez. Biz onların oylarını almak için buralara gelmedik. Biz doğru bildiğimiz çalışmaları, insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olduk” şeklinde konuştu. 

“BİZ BU MİLLETİN SESİYİZ, BU MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ”

Şahin, milletin talep ve isteklerine kulak tıkamadıklarını kaydederek, şunları söyledi: “2012 yılından bu güne artık sahnedeyiz, arazideyiz, milletin sesiyiz, milletin çocuklarıyız. Milletin çocukları bizden ne istedilerse bizde onları yapmaya gayret gösterdik. Alevi vatandaşlarımız, Kürt vatandaşlarımız, Türk vatandaşlarımızın isteği doğulusu ve batısının kimin ne isteği varsa biz bunlara hiçbir zaman için kulak tıkamadık. Seçimde kulak kabartıp da seçimden sonra kulak tıkamadık. Hep olduğumuz gibi göründük ve olduğumuz gibi görünmeye çalıştık. Bütün amacımız insanların memnuniyetini ve onların rızasını almak.”

“76 MİLYONLA BİR VE BERABERİZ”

Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, 76 milyonla bir ve beraber olduklarını ifade ederek, “Biz 76 Milyonla bir ve beraberiz. Tüm çalışmalarımızı bu bağlam üzerine yürütmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Malatya'mız Büyükşehir oldu. Şuan sizlerden gelip oy isteyen bazı kesimler Malatya'mızın Büyükşehir olmaması için ellerinden gelen gayreti, çabayı sarf ettiler. Bugün Mamurek Beldesi, Beydağı Beldesi hakikaten nüfus olarak, gelir olarak düşük bir konumda. Bu yönüyle Mamurek Beldemize bugüne kadar arzulanan hizmet yapılamadı. İnşallah bundan sonra büyükşehir olması hasebiyle Malatya'mızın mahallesine nasıl bir hizmet geliyorsa gerek Battalgazi Belediyesi ve gerekse Büyükşehir Belediyemizle beraber arzulanan hizmeti beraber yaşayacağız” diye konuştu. 

“ADİL BİR ŞEKİLDE ŞEHRİ KALKINDIRDIK”

Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, görevde bulundukları 5 yıllık süreçte Malatya’nın her noktasına hizmet götürdüklerini dile getirdi. 

Çakır, Malatya’nın her noktasına hizmet götürdüklerine değinerek, “Şehrimizi adil ve dengeli bir şekilde kalkındırdık” dedi. Kalkınan ve gelişen Türkiye’nin yerelden de kalkınması gerektiğine vurgu yapan Çakır, “Yani şehri Kuzeyinden, Güneyine, Batısından, Doğusuna kadar her noktasına yatırım yaptık. Altyapı'da yaptık, yollarda açtık, Fiziki yatırımlar yaptık ve alışılmışın çok ötesinde bir çalışmayı ortaya koyduk. Büyükşehir yasası sebebiyle beldelerimiz kapanıyor. Bizler bu beldelerimizi geziyoruz, 40 tane beldemiz vardı. Bizlerde bunların hepsini ziyaret ettik. Bizlerde şunu gördük sadece Malatya'da değil tüm ülke belediyelerinde küçük ilçe belediyelerine hizmet götürmek çok zor. Yani bütçesi, teknik ekibi, araç ve gereci ve donanımı yok. Dolayısıyla bölgeye hizmet götürmesi gerçekten çok zor. Kalkınan ve gelişen Türkiye'nin artık yerelden de kalkınması gerektiği ortaya çıktı. Büyükşehir Yasasının temel amacı kalkınmayı hedef almak, hizmeti hedef almaktır” ifadelerini kullandı. 

“ŞEHRİMİZİ HİZMET ÜSSÜ HALE GETİRECEĞİZ”

Çakır, büyükşehir olan Malatya için büyük ve ciddi projelerinin olduğuna değinerek, “Bir takım muhalifler oldu. Ben aslında beklerdim ki muhalefet çok daha ilerisini istesin yani Büyükşehir Yasasının içerisinde yerinden yönetilmesine dair daha ileriyi gören bir anlayışla yerinden yönetimin daha da güçlenmesine yönelik bunun içerisini doldurması talep edilmeliydi. Ama büyükşehir'e aslında karşı çıkıldı. Gerçekten biz Büyükşehir olma noktasında çok geç kaldık. 20 yıl önce Büyükşehir olsaydık Malatya'nın her tarafı; sanayisiyle, kalkınmasıyla, ekonomisiyle çok farklı bir şehir olurdu. Erkenden Büyükşehir olsaydık tüm Türkiye'de marka şehir olurduk. Ama çok geç kalmadık bu beş yıllık kalkınma temposunu sürdürdüğümüz müddetçe bu beş yıl şehri yatırım ve hizmet üssü hale getireceğiz.”

“BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ GÜNEŞ GİBİDİR”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, hizmet anlayışında her zaman adil olduklarını ifade ederek, “Biz hizmette adil ve adaleti esas alan anlayış içerisindeyiz. Bizim hizmet anlayışımız güneş gibidir. Güneşe gözünü yummayan, perdesini kapatmayan herkes güneşin ışığında adil ve adaletli ışığı alırlarsa bizim hizmet anlayışımızda ki temel esprimizde budur. Bizim hizmet anlayışımız gökyüzünü şemsiye olarak kabul edip orası kadar berrak ve adil olacaktır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız