SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Marka Değerini Artıracak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:45:48
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. 

Özel uçakla Malatya Havalimanı'na inen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, daha sonra Gündüzbey Susesi'nde kahvaltı yaptı. Bayraktar, kahvaltının ardından kısa bir şehir turu atarak, Beydağı bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm alanını gezip bilgiler aldı.

Kentsel dönüşüm alanında gazetecilere bir açıklama yapan Bakan Bayraktar, Beydağı’nda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Malatya’nın marka değerinin artacağını ifade ederek, “Malatya’nın merkez nüfusu 500 bin ve gerçekten büyükşehir olmayı hak ediyor. Bizim burada 10 seneden beri, Malatya’da konut üretimi ve kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarımız vardı. Ama Beydağı’nda Yamaç ve Fırat mahallelerinde yaklaşık 2 milyon 200 bin metrekare bir alan var. Burası Malatya'nın marka değerini çok artıracak. Burada yeşil alan üretimine çok dikkat edeceğiz. En önemli kıstaslarımızdan birisi de, hiçbir vatandaşımızı buradan kesinlikle göndermeyeceğiz. Hepsini burada ev sahibi edeceğiz. Burada belediyemiz kiralarını veriyor. Evler bittikten sonra evlerine taşınacaklar ve biz de kira yardımı yapacağız. Şu ana kadar yaklaşık 468 konut bitme aşamasına geldi. Bu yıl içerisinde 3 bin 200 konutun ihalesini yapacağız. Ve buradaki evlerden yaklaşık 3 binin üzerinde hak sahibi olma noktasında ev vardı ama 4 binin üzerinde hak sahibi oluşacak. Hak sahiplerinin tamamına burada pırıl pırıl, modern, asansörlü, kaloriferli; yeşil alanı olan, okulu olan, parkı olan, bahçesi olan ve mühendislik hizmeti almış, enerji tasarruflu, yeni ve akıllı evler yapılacak. Gerçekten burada hem Malatyamızın marka değeri artacak, hem diğer şehirlere örnek olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’de kentsel dönüşüm zamanı olduğuna vurgu yapan Bayraktar, “Gerçekten Türkiye’ye yaraşır, Malatya’ya yaraşır bir şekilde bu projeyi hayata geçireceğiz. Malatya büyükşehir oldu. Büyükşehire yaraşır merkez olması, buradan da Türkiye’ye dalga dalga mesaj verilmesini amaçlıyoruz. Artık Türkiye’de kentsel dönüşüm zamanıdır. Bu noktada valilerimize çok büyük yetki ve sorumluluk verdik. Burada gerektiği zaman valiler de işin içine girmek suretiyle, kentsel dönüşümü dalga dalga insanlarımızı memnun edecek tarzda, insanlarımızın memnuniyetine dayalı, insanlarımızın rızasına dayalı, insanlarımızın gönlüne dayalı çalışmalar yapacağız. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Malatya’da da bundan sonra çok ciddi adımlar atacağız” dedi.

Malatya Valisi Vasip Şahin ise, “Büyükşehir olan Malatya’da, 'önce insan' denilerek, sadece fiziki olarak cadde ve sokakların yapılması değil, aynı zamanda insanlarımızın daha sağlıklı şartlarda yaşayabilmesini teminen kentsel dönüşüme önem verildi” ifadelerini kullandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, birinci ve ikinci etaptaki konutlarının ihalesinin yapılmasını beklediklerini kaydederek, şunları söyledi: 

“Şu anda birinci ve ikinci etaptaki hak sahipleriyle anlaşmalar sağlandı. TOKİ’ye de bunların projeleri ihale birimine gidecek şekilde gönderildi. Burası Malatyamızın en önemli bölgelerinden ve şehrimize en yakın bölgelerinden birisi. Ama buradaki çarpık yapılaşmadan kaynaklanan; özellikle belediyeciliğin rutin hizmetlerinin dahi yeteri kadar götürülemediği bir alan. Çünkü caddeler 4-5 metre genişliğinde ve 3 buçuk metre genişliğinde sokaklar var. Dolayısıyla buraya alt yapı hizmetleri bir kenarda dursun, arızalara dahi iş makineleriyle müdahale edemez durumdaydık. Burada toplam 220 hektarlık bir alan var. Amacımız bu sene içerisinde eğer sizlerin de talimatı olursa, birinci ve ikinci etaptaki konutların ihalesinin yapılmasını arz ediyoruz. İnşallah bu sene bu gerçekleşirse, hedefte 2 yıl içerisinde teslim etmek olur.”

 

BAKAN BAYRAKTAR, KATI ATIK TESİSİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bakan Erdoğan Bayraktar daha sonra, Malatya Belediyesi Katı Atık Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Bayraktar burada yaptığı açıklamada, “İhale yapıldı, Kapıkaya'da 13 milyon TL’ye katı atık, düzenli depolama ve bertaraf tesisleri yapılacak. Katı atık modern bir şekilde bertaraf edilecek ve enerji üretilecek. Burası da sadece aktarma istasyonu olacak. Burada vahşi çöp depolama kesinlikle olmayacak. 5 Haziran Çevre Günü’ne orası yetiştirilecek” diye konuştu.

Bayraktar, Malatya Belediyesi'ne de hatırı sayılır bir hibe yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Erdoğan Bayraktar'ın gezi ve incelemelerine; AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız