SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Marka Kent Olmak İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen "Kent Ekonomileri Forumu"nun Malatya ayağı ile ilgili sonuç bildirgesi, il başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi tarafından açıklandı. Tüfenkçi, Malatya için vizyoner 5 projeye ulaşıldığını belirterek, "Ben, başlatmış olduğumuz bu çalışma neticesinde bundan sonra ki süreçte çok daha isabetli ve yerinde yatırımlar yaparak,  Malatya’nın gelişimine ve kalkınmasına hız kazandırıp kentimizi geleceğe hazırlayacağımıza inanıyorum. "dedi.

Tüfenkçi, forum ile ilgili değerlendirmelerini içeren sonuç bildirgesini şöyle açıkladı:

"AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından başlatılan ve Türkiye’nin tüm illerinde sivil nitelikli ve istişareye dayanan bir yerel inisiyatif hamlesi olarak planlanan “Kent Ekonomileri Forumu” toplantılarının Malatya ayağını yüksek ve gönüllü katılımla gerçekleştirdik. 

Malatya Kent Ekonomileri forumu için yapılan toplantı planlandığı gibi 27 Nisan 2013 Cumartesi günü Ramada Altın Kayısı otelde yapıldı. Malatya’nın marka kent olabilmesi için gönül verenlerin katıldığa toplantıya ilgi yoğundu. Ak Parti il Başkanğı olarak şahsımızın ev sahipliğinde ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Şuay Özdemir ile İnönü Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan Erkuş’un eş moderatörlüğünde yapılan toplantıya kentin ileri gelenlerinden yaklaşık 60 kişi katıldı. Ak parti il Malatya Ekonomi İşleri başkanı Selim Çağlar ve yardımcısı Naci Özer’in koordinatörlüğünde uzun süren hazırlık çalışmaları başarılı bir toplantı ile meyvelerini verdi. İl milletvekilleri Öznur Çalık, M. Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın, Elazığ Milletvekili Şuayıp Ayhan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, önce selamlama konuşması yapıp daha sonra da toplantıya iştirak ederek vatandaşlarla ve kent için vizyoner proje arayışlarına katkıda bulundular.

Saat 14:00 da başlayan toplantı açılış konuşmalarının ardından saat 18:30’a kadar devam etti. 7 masada 7-8 kişiden oluşan ekiplerle Malatya için vizyoner proje arandı. Uzun tartışmalardan ve fikir alışverişlerden sonra 7 masadan 3’er adet vizyoner proje teklifi toplandı. Daha sonra bu proje teklifleri katılımcılar tarafından yeniden değerlendirilerek Malatya için vizyoner 5 projeye ulaşıldı.

Malatya’nın gelecek 10 yılda ve sonrasında marka kent olması için, ekonomik ve sosyal olarak diğer dünya kentleriyle rekabet edebilmesi ve avantaj sağlaması için şu projeler vizyon sağlayacağı sonucuna ulaşıldı:

* Sağlık vadisi ve sağlık turizmi

* Nanoteknoloji ile desteklenmiş teknik tekstilin geliştirilmesi,

* Uluslar arası Fuar Organizasyonları yapabilecek bir fuar merkezi ve Organizasyonlar

* Yer altı zenginliklerine dayalı sanayinin geliştirilmesi

* Yaş ve kuru kayısının çeşitlendirilmesi ve yüksek katma değerli ürünler elde edilmesi

Milletvekilleri konuşmalarında ortaya çıkan vizyoner projelerin gerçekleşmesi için ve Malatya’ya katkı sunması için takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

Toplantıya katılan tüm katılımcılar, Malatya Kent Ekonomileri Forumu’nun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür

ederken, toplantı sonrasında Malatya için yapılan bu toplantının konu zaman ve katılımcılar olarak isabetli bir toplantı olduğunu, ortaya çıkan projelerin ortak aklı kullanmanın faydasını bir kez daha gösterdiğini ifade ettiler.

AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıma çerçevesinde çalışmalar yaptık. Türkiye’yi alt yapı üst yapısı ile çağdaş, modern ve gelişmiş bir görünüm kazandırmak adına yaptığımız yatırımlar ile şehirlerimizi adeta yeniden inşa ederek geleceğe hazırlıyoruz. 

Hızla gelişen ve dönüşen dünya da sahip olduğumuz konumumuz ile yetinmeden, düne bakarak değil geleceği görerek  hareket edip istikrar ve gelişme noktasında çıtamızı yükseltmek durumundayız. Türkiye, 11 yıllık AK Parti iktidarı ile kazanmış olduğu sinerji ile bugüne kadar belli bir strateji ve planlama ile kişi hak ve özgürlüklerinde, demokraside ekonomide istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürerek bölgesinde ve dünyada örnek alınır bir konuma geldi. 

Nasıl ki Türkiye olarak gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilir bir konuma gelmiş isek, ülke olarak da  kendi içimizde rekabet bilinciyle hareket ederek daha dinamik bir şekilde gelişimimizi sürdürmeliyiz.  

Malatya, sahip olduğumuz  vizyon neticesinde bugüne kadar almış olduğu yatırımlar ile düne göre çok daha modern ve çağdaş bir görünüm kazanarak daha yaşanılabilir kent haline geldi. 

Bugün de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından başlatılan Kent Ekonomileri Forumu ile kentimizin ekonomisine katkı sağlayacak tüm kişi ve kişilerle, STK’lar ile, üniversitelerle, meslek odalarıyla ülke genelinde yakalamış olduğumuz sinerjiyi yerelde Malatyamızın sosyo-kültürel ve ekonomik yapısına yansıtarak ‘Marka Şehir’ olma yolunda çalışmalarımızı yapacağız. 

Ben, başlatmış olduğumuz bu çalışma neticesinde bundan sonra ki süreçte çok daha isabetli ve yerinde yatırımlar yaparak,  Malatya’nın gelişimine ve kalkınmasına hız kazandırıp kentimizi geleceğe hazırlayacağımıza inanıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız