SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Market Kapanınca..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye bünyesindeki Esenlik'in, belediye yönetimi ile şirket yönetimi arasında soğukluğa neden olduğu öne sürülen Zaviye Mahallesi'ndeki 9 numaralı marketinin kapatılmasına bölge sakini vatandaşlardan tepki gelirken, konuya ilişkin şirketten yayınlanan basın bülteninde, yönetimdeki gerginliğe yer verilmeden olayın diğer ayrıntıları anlatıldı.

Marketin kapatılmasına ilişkin yayınlanan bültende şu bilgi ve iddialar yeraldı:

"Zaviye Mahallesi Teyfik Temelli Caddesi devamı Yeni Yol Mevkii’nde hizmet veren ve Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’nin 9.Şubesi olarak çalışan market, yine mahalle sakinlerinden bir vatandaş tarafından açılan dava sonucu kapatıldı.

Bugün Esenlik Market 9.Şubesinin önünde toplanan Mahalle sakinleri Marketin kapanmaması için imza kampanyası başlatarak eylem yaptılar. Yapılan eylem sırasında davacı vatandaşın aleyhine slogan atan Mahalle sakinleri Marketin kapanmamasını istediklerini belirterek Ahmet MEHTEROĞLU’nun evine toplu halde yürüyerek slogan atıp yuhaladılar.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın kapatılan Market 9.Şubesine gelişinde halk büyük bir sevgi gösterisi belirterek, tekrar kapanan marketin telafi edilerek yeni bir yerde açılması hususunda Belediye Başkanı H.Cemal AKIN’dan çalışma başlatılmasını istediler. Esenlik Marketin kapatılmasına karşı imza kampanyasına öncülük eden Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan MEŞELİ ise konuşmasında; “Değerli arkadaşlarım, Belediyeler topluma hizmet için vardır, insanlarımızın mutluluğu için vardır. Onların ayağına hizmet götürmek için vardır. Biz Vakıf olarak 4 yıl önce burada market açılması için Malatya Belediyesine müracaat ettik. 2 mahalle muhtarı ve vatandaşlarla burada market açmak için öncülük yaptık. Esenlik market olarak bizlere 4 yıl iyi hizmet sundular, ama ne yazıktır ki Ahmet MEHTEROĞLU isminde bir vatandaş çıkıyor, benim burada hissem var burası Kültür Merkezi olmalıdır diye ortalığı allak bullak ediyor. Bu vatandaş mahkeme kararını çıkartarak hiçte arzu etmediğimiz bir şekilde buradaki Esenlik marketi kapattırıyor. Değerli arkadaşlarım Esenlik Şirketi sizlere hizmet vermek için tekrar çalışmalar başlattılar ve inşallah en kısa zamanda yeniden buraya market açılacaktır. Biz bu marketin kapanması olayını buraya getirenleri Allaha havale ediyoruz. Tekrar Belediye Başkanımız Cemal AKIN’a değerli Şirket yöneticileri Mehmet PERÇİN ve Mehmet ORHAN’a gösterdikleri uğraş ve gayretten dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı H.Cemal AKIN mahalleli ile bir araya gelip üzüntüsünü belirterek her zaman Malatya halkının yanındayız dedi. Ve en kısa sürede aynı bölgede farklı bir yerde marketin açılacağının sözünü vererek, konuşmasına şöyle devam etti “Değerli hemşerilerim bildiğiniz gibi biz mutfaklarınızdaki bütün sıkıntınızı azaltabilmek için Malatya Belediyesi olarak Esenlik marketler gurubunu kurduk, Esenlik Şirketi bir çok alanda hizmet veriyor. İnşaat alanında hizmet veriyor, marketçilik alanında hizmet veriyor, beton elemanları alanında hizmet veriyor, biz bütün gayretimizle Malatya insanının en ucuz ve en kaliteli gıda maddelerini temin etmeleri hususunda büyük gayretler gösterdik, esasında hepimizin bildiği gibi fukaranın yangını mutfağında, bundan dolayı da değerli, Hasan Meşeli, mahalle muhtarımız ve siz vatandaşlarımızdan gelen imzalar ve talepler doğrultusunda biz burada Esenlik market şubesini açtık. Ancak yine bu mahallede oturan komşularımızdan birisi bu marketin kapanması ile alakalı bir dava açtı, ve davanın neticesinde kapatılmaması hususunda biz çok gayret gösterdik, mahkeme kapatılması yönünde karar verince bizde burayı kapatmak mecburiyetinde kaldık. Şunu ben sizlerle paylaşmak istiyorum, burada en yakın yerde ben Esenlik Genel Müdürüme ve Genel Müdür yardımcılarıma bölgede aynı güzellikte, aynı kalitede bir market yeri bulunması ve en kısa sürede hizmete açılması için talimat verdim, vermiş olduğum emir gereğince bu bölgede en müsait yerde sizlere Esenlik market olarak hizmet sunacaklar, yine siz inşallah en kaliteli ürünleri en ucuza tüketeceksiniz. “ dedi.

Esenlik Şirketi tarafından yapılan açıklamada ise şuan Şirket olarak acilen yeni bir market yeri bulunup vatandaşlarımıza Ramazan ayı ve Bayram arifesinde mağduriyete yol açmadan mümkün olan en kısa sürede marketin tekrar hizmete devam etmesi için çalışmaların yapıldığı ayrıca çalışan personelin kesinlikle işten çıkartılıp mağdur edilmeden çalışmaların devam edeceği hususunda kamuoyunu bilgilendirdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız