SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Marmaray Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:22:20
Marmaray Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

“Asrın projesi” diye adlandırılan Marmaray, düzenlenen görkemli bir törenin ardından hizmete girdi. Başbakan Erdoğan, Marmaray’ın 15 gün ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. 

2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesinin açılışı için Üsküdar’da tören düzenlendi. Törene; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetli katıldı. Törene ayrıca Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta ile çok sayıda yabancı bakan da katıldı.

Tören alanını dolduran yüzlerce kişi ise Marmaray’ın açılışına tanıklık etmenin heyecanını yaşadı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan, yabancı konuklar ve protokolle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise açılış öncesi dua okudu.

Açılış kurdelesinin kesileceği sırada mikrofonu eline alan Cumhurbaşkanı Gül, “Asrın projesi dedik, ne kadar büyük bir proje, herkesin rüyasını gördüğü bir proje dedik. Böyle bir projeyi sadece açmamalıyız. Hiç değilse böyle asrın projesi için bir iyilik düşünüyorsunuzdur. Sayın Başbakana sormam lazım” dedi.

Başbakan Erdoğan ise, “Sayın Cumhurbaşkanım buranın bereketi bayağı iyi. Gerçi 5 milyar doları bulan bir yatırım. Bayramlardaki şeyi burada da bakanım da notunu alsın 15 gün burayı ücretsiz yapalım” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Gül, “Ben de bunu bekliyordum. Gerçek anlamda bu projenin bayramını yapıyoruz” dedi.

Ardından asrın projesi Marmaray’ın açılış kurdelesi kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız