SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Masa Başında Hazırlanmış!'

A- A+ PAYLAŞ

2010 Yılı mevsimlik gezici tarım işçileri ücret tespiti yapıldı.

Malatya Valiliği toplantı salonunda Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel başkanlığında toplanan komisyon, işçilerin günlük net ücretini 19 TL olarak açıkladı. Toplantıda alınan kararlar şöyle:

"Tarım işçileri için konaklama yerleri kayısı üreticilerince karşılanacaktır. Çalışma saatleri 06.00 ile akşam 18.00 arasında gerçekleştirilecektir. İşçilerin ulaşım giderleri; geliş ücreti işveren tarafından, gidiş ücreti işçi tarafından karşılanacaktır. İşçilik ücretleri iş bitiminden sonra nakden ödenecektir. İşçilerin ücreti 16 yaşından büyük işçiler dikkate alınarak aracı ücreti ve diğer tüm giderler dahil net günlük 19 TL'dir. Çalışan işçiler bunun dışında işverenlerden hiçbir hak iddia edemezler. İşverenler çalışanlarına ilave yardımlar konusunda serbesttir. İŞ-KUR'dan aracı belgesi almayan aracılara müsaade edilmeyecektir. Malatyalı kayısı işçileri de aynı şartlara tabidir."

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Kayısıda rekoltenin az olmasına rağmen mevsimlik gezici tarım işçilerinin ücretleri tespit edildi" dedi.

Tarım İl Müdürü Hamit Akgül'ün açıkladığı kayısı rekoltesine de değinen Polatbaş, "Rekolte masa başında hazırlanmış. Çiftçinin ekmeğiyle oynamak kimsenin haddi değildir. Biz bu rekolteyi asla kabul etmiyoruz. Tarım İl Müdürü'nün kimin adına bu açıklamayı yaptığını tespit ettikten sonra gerçek rekolteyi açıklayacağız" görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız