SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Masa Başında İdare Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:29:04
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi'ndeki Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı. Kampüs alanı içerisinde bulunan Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katıldı.
 
"Tüm Fakültelerin Desteği İle.."
 
İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat, yapığı açılış konuşmasında, “Diş Hekimliği Fakülteleri Dekanlar Konseyinde yaptığımız görüşmeler sırasında dekanlar konseyi toplantıları ile eş zamanlı ve tüm fakültelerin desteklediği bir kongre serisine başlanması fikri ağır basmıştır. Böylece, ufak çaplı kongreler organize etmek yerine, tüm fakültelerin desteklediği, büyük kitlelere hitap eden ve dünya çapında kongreler yapılmasının önü açılmıştır. Kongremiz bu anlamda ülkemizde bir ilktir. Bu tür ortak çalışmaların, meslek sorunlarımıza ortak akıl ile bakabilmemize ve çözüm üretebilmemize öncülük etmesini yürekten arzu ediyorum ” ifadelerini kullandı. 
 
"Masa Başında İdare Edilemez"
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında, “Memlekete hizmet etmek sadece masa başında teorik söylemlerle olacak işler değildir. Masa başlarında kurgularla devletin hiçbir kurumu idare edilemez. Ülkesini seven insanlar bilim aşkı ve ülke sevdasıyla yaptıkları işlere yüreğini de katarak bu ülkeye önemli şeyler kazandırırlar. Diş Hekimliği Fakültemizdeki arkadaşlarımızın da ortaya koyduğu başarı budur. Fakültemiz, toplumun diş hastalıklarıyla ilgili problemini çözen ve bölgesine önemli hizmetler veren, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen mevcut hekimlerimizin büyük gayretleri ile ülkemizdeki birçok Diş Hekimliği Fakültesinden daha fazla performans sergileyen bir duruma gelmiştir.” dedi. 
 
"Bilimsel Arenada Yerini Almıştır"
 
Kongrenin onur konuğu olan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ise  “Ağız ve diş sağlığına verdiği önemle bu bölgede bir Diş Hekimliği Fakültesinin oluşmasında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in esas katkılarının olduğunu belirtmek isterim. Büyük bir özveri ile kısa bir süre içerisinde kurulan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi sunduğu önemli hizmetlerle bölgesine sağladığı katkıların yanı sıra ülkemizdeki Diş Hekimliği Fakültelerine de örnek olmuştur. Fiziki alt yapısını tamamlayan ve günün modern teknolojisi ile bölge insanına hizmet veren ve şu an düzenlenen uluslararası kongre ile İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bilimsel arenada da yerini almıştır.” diye konuştu. 
 
Emeği Geçenlere Plaket
 
Konuşmaların tamamlanması ile İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne kuruluş aşamasındaki desteklerinden dolayı Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ve Diş hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı,  Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen’e, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat tarafından plaket verildi. Açılış programının son konuşmacısı olan, çizdiği karikatürler ve teknikleri, onlara yapılan yorumlar ve yaklaşımları konusunda söyleşi yapan karikatürist Erdil Yaşaroğlu sahneye çıktı. 
 
3 Gün Sürecek
 
26 – 28 Nisan 2012 tarihleri arasında sürecek olan kongrede, “Endodontik Tekrarlanan Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar, “Temporomandibuler Eklem Düzensizlikleri ve Ortodonti İlişkisi, Diş Hekimliğinde 3 Boyutlu Görüntüleme ve Modellemenin Kullanımı, Obstrüktif Uyku Apne Sendromunda Diş Hekimliği Uygulamaları, İleri İmplant Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar, Ortognatik Cerrahi ve Ötesi, Sinüs Lifting mi Kısa İmplant mı?, Mesleğimi Daha Keyifli Hale Getirmek İçin Ne Yapmalıyım, Travmaya Uğramış Dişlerde Tedavi Yaklaşımları, Bir Eksik Bir Fazla - Önemli mi?, Özel Gereksinimlilere Özel Yaklaşımlar, Protetik Tedavi Sonrası Hassasiyet,  Protetik Diş Hekimliği Kliniğinde Güncel Uygulamalar: Son 25 Yılda Değişen ve Değişmeyenler,  Alternatif Ortodontik Tedavinin Geniş ve Karmaşık Dünyası, Erken Ortodontik Tedavi: Tartışma Hararetleniyor, Apse ve Şişlikler- Çocuklarda Sık Görülen Oral Patolojilerin Tedavi Yaklaşımları, Dental Anomalilerin Tedavi Yaklaşımları, Diş Hekimliğinde Yumuşak Dokuda Lazer Uygulamaları, CBCT’de Diş Hekimliği Uygulamaları, Restoratif Tedavide Self-Etch Adezivler, Kompozit Restorasyonlarla Direkt Estetik Uygulamalar, Cerrahisiz Periodontal Tedavi, Anahtar İmplant Pozisyonu ve Tedavi Planlamasındaki İmplant Sayısı” konuları ele alınacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız