SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Masadan Kalkmayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, "Anayasa masasından kalkmayacağız" dedi. 
 
Malatya'da düzenlenen "Anayasa" konulu konferansa katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada anayasa masasından kalkmayacaklarını söyledi. Tan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik bir Türkiye vaat etti. Yeni bir anayasa vaat etti. Bugün 34 tane Kürt köylüsü Uludere'de katlediliyor, bombalanıyor. Bu yol, demokratikleşme yolu değil. Bugün Başbakanı'nın bütün Türkiye'ye, Müslüman demokratlara, Alevilere, hassaten özellikle Kürtlere demokrasi borcu var. Bu borcunu mutlaka ödemelidir. Ondan sonra kime ne söz söylemek istiyorsa, dönüp söylemelidir. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Asla yılmayacağız. Demokratik direnişe devam edeceğiz. Sonuna kadar demokratik mücadeleye devam edeceğiz. Sonuna kadar Meclis mücadelesine devam edeceğiz. Anayasa masasından kalkmayacağız" diye konuştu. 
 

"PKK'YE YANİ BDP'YE!.."
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaptığı konuşmada 'BDP' diyeceğine 'PKK' dedi. 
 
Malatya'da partililerle birlikte basın açıklaması yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yaptığı konuşmada, "Yeni bir anayasa ile yola çıktı. Türkiye'yi tam demokratikleştireceğini vaad etti ve bu doğrultuda Kürt sorununu da çözeceğini, bu meselenin kendi meselesi olduğunu defalarca dile getirdi. Ama bugün maalesef geldiğimiz noktada artık, Kürt sorununu çözme yerine Kürt siyasetini topyekun imha etme, tasfiye etme ve Kürtlerin bir halk olarak taleplerini teslim alma siyaseti uygulanmaya başlandı. Bugün 34 kişinin ölümü Şırnak, Uludere olayında Başbakan'ın yapacağı çok açık ve net bir hareket vardır, çıkıp halktan özür dilemek, doğru-düzgün bir araştırma ve inceleme komisyonu kurmak, özelliklede TBMM ve her partiden, ortaya çıkan neticelere göre sorumluları cezalandırmak. Bunun yerine sanki bu bombalamayı BDP yaptı. BDP'ye saldırma siyasetini güttü. İki Bülent Arınç çıktı. Meclis'te, dedi ki, 'Biz Kürtlerin eğitim hakkı dahil her türlü haklarını vereceğiz. Bunu da bir lütuf olarak değil, babamızın hayrı için değil, hakları olduğu için vereceğiz' dedi" şeklinde konuştu. 
 
Başbakan Erdoğan'ın Kürtçe eğitime karşı olduğunu söyleyen Genelkurmay Başkanı'nı çağırıp, hesap sorması gerektiğini ileri süren BDP'li Tan, konuşması sırasında 'BDP' diyeceğine 'PKK' dedi. Tan konuşmasında, "Hesap soracağına, döndü, PKK'ye yani BDP'ye 'şeytanlar, iblisler, ipi bilmem nereye bağlılar' diye ağza alınamayacak, hakaretler savurmaya başladı" ifadelerini kaydetti. Tan, Başbakan Erdoğan'a yeni anayasayı yapma ve demokratikleşme çağrısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız