SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Masaj Yapan Ayakkabı Tasarladı

0
Güncellendi - 2019-06-11 17:34:45
Masaj Yapan Ayakkabı Tasarladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Furkan Bozdağ isimli gencin tasarladığı mekanik masaj ayakkabısı görenleri şaşırtıyor. Üretime hazır hale gelen ayakkabı ayaklara yaptığı masaj ve konforu ile özellikle uzun yol yürüyenlere büyük kolaylık sağlayacak.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu olan ve henüz atanamadığı için babasının ayakkabı dükkanında çalışan Furkan Bozdağ, işten arta kalan zamanlarını değerlendirerek masaj ayakkabısı tasarladı.

Daha önce asker ve polisler için de elektroşoklu ayakkabı yapan Bozdağ’ın yaptığı masaj ayakkabısı özellikle uzun yol yürüyenler için büyük kolaylık sağlayacak. Bozdağ'ın dizayn ettiği ayakkabı, ayağın temel ve refleks noktalarından basınçla titreşim yaparak ayağın altındaki kılcal damarları hareketlendirip kan dolaşımını hızlandırıyor ve masaj etkisiyle ayaklara rahatlama hissi veriyor.

Ayakkabının tamamen ortopedik olarak tasarlandığını ve üretime hazır hale getirdiğini ifade eden Furkan Bozdağ, ayakkabının hem yürürken hem de dinlenirken kullanılabileceğini belirtti. Ayakkabının arka kısmına koyduğu tuş sayesinde masaj özelliğinin devreye girdiğini dile getiren Bozdağ, “Masaj özelliği topukta ayağın uç noktasına kadar bir frekans yayıyor. Şarj edilebilir özelliği var. Vibratörün hareketi sonucu oluşan hava akımı içeriye sürekli hava pompalıyor bu da bakterilerin ölümüne yol açıyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız