SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Masal Yazma Yarışması” Düzenlenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:08
“Masal Yazma Yarışması”  Düzenlenecek
A- A+ PAYLAŞ
Kültürel etkinlikler kapsamında, Malatya Belediyesi tarafından Malatyalı ünlü masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney anısına “Masal Yazma Yarışması” düzenliyor. Eserler,  07-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda birinciye 3 Bin TL, ikinciye 2 Bin TL, üçüncüye 1 Bin TL, 3 kişiye de mansiyon ödülü (Cumhuriyet Altını) verilecek.
 
 
Malatya Belediyesi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi. ; 
 
"Yarışmanın jüri üyeliklerini Prof. Dr. Esma Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Hasan Hüseyin Karatay, Yrd. Doç. Dr. Selim Emiroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi yapıyor.
 
Eserler jüri üyeleri tarafından 07-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında değerlendirilecek.
 
Yarışma sonunda dereceye girecek olanlardan, birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL, 3 kişiye de mansiyon ödülü (Cumhuriyet Altını) verilecek.
 
Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışması başvuru formu www.malatya.bel.tr web sayfasında bulunmaktadır.
 
KATILIM ŞARTLARI
 
-Yarışmaya Malatya Belediyesi mensupları ile jüri üyelerinin kendileri, eşleri, çocukları ve birinci dereceden yakınları katılamazlar.
 
- Eserin daha önce yayımlanmamış olması, masal türüne uygun, masalın geleneksel yapısına bağlı kalınarak yazılması,  Türkçenin doğru kullanılması ve yazım kurallarına uyulması şarttır.
 
-Yazılacak masalların konusu serbest olup, yarışma her yaş grubuna açıktır.
 
- Eser bilgisayarda A4 ebadında kâğıdın tek yüzüne bir aralıklı olarak 12 punto büyüklüğünde Times New Roman karakteri kullanılarak yazılmalı ve 10 sayfayı geçmemelidir.
 
-Her yarışmacı yarışmaya sadece bir masal ile katılabilir. Masal metninin üzerinde ad, soyadı, imza gibi yazara ait bilgi bulunmamalı, sadece rumuz kullanılmalıdır.
 
-Katılımcılar rumuzlarını, ayrı bir zarfın üzerine yazarak zarfın içine bir adet fotoğraf ve özgeçmişlerini koymalıdırlar.
 
-Çalışmanın CD ortamında hazırlanan bir adet kopyası ile 6 adet çoğaltılmış yazılı çıktısı büyük bir zarf içerisine konulmak suretiyle 29 Nisan 2012 tarihine kadar “Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü MALATYA” adresine elden veya posta ile ulaştırmalıdır.
 
-Postadaki gecikmeler ve belirtilen tarihten sonra gönderilen eserler dikkate alınmayacaktır.
 
 
DİĞER ŞARTLAR:
 
 
-Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir..
 
-Yarışma sonucunda dereceye giren veya yayımı uygun görülen masallar, Malatya Belediyesi tarafından bir kitap halinde yayımlanabilecek, bu eserlere ayrıca telif ücreti ödenmeyecek, masalı yayımlanan yazarlara bu kitaplardan 5’er adet hediye edilecektir.
 
-Yarışmaya katılan tüm yarışmacılar yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılır.
 
-Seçici Kurulun verdiği kararlar kesin olup tüm katılımcılar seçici kurulun kararlarını kabul etmeyi taahhüt ederler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız