SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Masanın Karşısında Oturacağız"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'ya gelen Büro Memurları Sendikası (BÜRO MEMUR-SEN) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, üyelerle görüştü. 
 
Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'ın yanı sıra Büro Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Rasim Bulut ve Büro Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Hikmet Arman ile sendika üyeleri katıldı. 
 
Öğretmenevi'ndeki toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Büro Memur-Sen'in Türkiye'de ender görülen bir üye artışı gerçekleştirdiğini söyledi. Yazgan, 50 bin üyeye ulaşarak, Türkiye'de büro hizmet kolunda yetkisini tescilleyeceğini kaydederek şunları söyledi: "Büro Memur-Sen ve Memur-Sen Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının teminatıdır. Geriye doğru sendikal tarihimize baktığımızda Memur-Sen'in Türkiye'de meydana gelen her türlü hukuksuzluğa, insan hakları ihlallerine, darbeler karşı her zaman demokrasinin yanında milletin iradesinin yanında yer almıştır. Türkiye'de vesayetçi rejimin kırıldığı yeni bir anayasa oylaması oldu. Bu anayasa değişikliğinde kamu görevlileriyle ilgili toplu sözleşme hakkı maddeler arasında yer aldı. Bu kamu çalışanları açısından büyük önem taşıyor. Düne kadar kamu çalışanları olarak masanın kenarında otururken, bugün artık hükümet ile masasının karşısında oturacağız. Parlamentonun açılmasıyla birlikte bir an evvel anayasa değişikliğine paralel olarak yasal düzenlemeler yapılmalı ve toplu sözleşme kanunu çıkarılmalıdır" dedi.
 
Adliye çalışanlarının mağdur durumda olduklarını söyleyen Yazgan,  "Türkiye'nin bütün adliyelerini gezip, dolaşıyoruz. Adliyelerde çok eski sistemlerle çalışılıyor. Birçok ilde adliye saraylarımız yapıldı. Ama maalesef içinde yaşayanlar, saraylara uygun yaşam koşullarına sahip değiller. Adliyelerimizde, adliye çalışanları askeriyedeki er ve erbaşlar gibi görevi dışında birçok işte kullanılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Adliyelerde yargılama işleri hakim ve savcıların görevidir. Acilen
tedbirler alınmalı, adliye çalışanları, hakimlerin iki dudağının arasından kurtarılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız