SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ 285 Km. İçmesuyu Hattı Döşedi

0
Güncellendi - 2016-01-15 03:13:59
MASKİ 285 Km. İçmesuyu Hattı Döşedi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2015 yılında Malatya genelinde 285 bin metre içmesuyu şebeke hattı döşedi.

2015 yılında yapılan içmesuyu ile ilgili yatırımlar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, MASKİ’nin 2015 yılını verimli geçirdiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özellikle içmesuyu konusunda çok kapsamlı çalışmalar yaptık. Suyun kaptajdan çıkışından itibaren çalışmalar yaparak içmesuyu yönetimini sağladık. İçmesuyu şebeke hatlarının sayısallaştırılması, şebeke işletme çalışmaları, su kayıp yönetimi, fiziki kayıp kaçak çalışmaları, basınç haritası, malzemelerin standart hale getirilmesi, mevcut hatların bakım ve onarımı, su depolarının ölçülmesi, rehabilitasyon çalışmaları ve hidrolik modelleme oluşturulması çalışmalarını yaptık. Başta kayıp kaçak suların önüne geçmek için fiziki kayıp kaçak dinleme ekibi oluşturduk. Bu sayede 2015 yılında 39.20 lt/sn suyu sisteme kazandırdık. Daha sonra 1.695 km içmesuyu hattını sayısallaştırarak kayıt altına aldık. Tecde Mahallesi İsmet Paşa Caddesi güzergahında 2.100 metrelik hat döşedik. Su sıkıntısı yaşadığımız yerlerden birisi de Melekbaba Mahallesiydi. Çok fazla su sıkıntısı yaşadığımız yerlerin sebeplerini en ince detayına kadar araştırdık. Buna yönelik projeler gerçekleştirdik. Melekbaba Mahallesi’nde eski 700’lük AKB boru vardı. Onu değiştirdik. Çavuşoğlu ve Salköprü bölgesinde ise sular ikinci kattan itibaren yukarı katlara çıkmıyordu. MASKİ olarak bu bölgelerimizde pilot çalışma başlattık. Arıza sayısını minimuma indirecek güzel bir çalışma oluyor. Proje bittiğinde 25 bin metreyi bulacak bir çalışma olacak. Buranın maliyeti yaklaşık olarak 2.5 milyon TL. Çöşnük Mahallesi’nde 2.000 metrelik bir içmesuyu hattı çalışması yaptık. Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı için yaklaşık 2.000.000 TL’lik 7.400 metrelik içmesuyu hattı ve 80 adet servis bağlantısı çalışması gerçekleştirdik. Zaviye Mahallemiz için 3.000 metrelik bir çalışma yaptık. Yaklaşık 1.000.000 TL. Malatyamız için içmesuyu hatlarının yenilenmesi, yeni hatların döşenmesi ve abone bağlantılarının yapılması noktasında çok ciddi yatırımlar yaptık. Malatya genelinde mevcutta bulunan PVC ve Asbest boruları değiştirdik. Yerine 100 yıllık ömrü olan DUKDİL çelik boruları yerleştirdik. 2015 yılında toplamda 285 bin metre içmesuyu hattı döşeme çalışması yaptık. Bunun maliyeti yaklaşık 12 milyon 527 bin 797 TL.” dedi.

MASKİ’nin Malatya genelinde çalışmalarına devam ettiğini aktaran MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “11 ilçemize bağlı mahallelerde içmesuyu sıkıntısı olan yerlerde sondaj ve drenaj çalışması yaparak içmesuyu sorununu çözdük. Doğanyol İlçemiz için 4.8 milyon TL’lik 63.000 metrelik içmesuyu hattı döşeme çalışmasına devam ediyoruz. Çalışma bittiğinde Doğanyol ilçesinin su sorunu çözülmüş olacak. Su depolarının ışıklandırılması, çevre düzenini yapılması, depoların temizliğinin yapılması ve eski ve kullanılmaz halde olan malzemelerin değişimini yaptık. Önümüzdeki süreçte planlı ve programlı bir çalışma yaparak halkımıza en kaliteli suyu kullandırmak adına çalışmalarımız devam edecek. Bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Su gibi aziz bir Malatya için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız