SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Laboratuarı Akredite Olacak

0
Güncellendi - 2016-03-30 19:47:14
MASKİ Laboratuarı Akredite Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, TÜRKAK Türkiye Akreditasyon Kurumu yetki belgesi ile kendi bünyesinde akredite deney hizmetleri vermek amacıyla çalışmalara başladı. MASKİ Su Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Kalite ve Kontrol Laboratuar Şube Müdürlüğü, içme suyu kimyasal ve bakteriyolojik analizi, atıksu analizi, yaprak ile toprak analizi hizmetlerinde bölgeye hizmet vermek amacıyla, laboratuar bünyesinde çalışan tüm personele kalite eğitimi verecek.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “Akreditasyon Belgesi'nin en önemli özelliği yeni laboratuvarda yapılacak deney ve sonrası verilecek raporun dünyanın her yerinde geçerli olması. Öncelikle kendi ürünlerinin deneylerini TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygunluğunu test etmek ve akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yola çıkan MASKİ, başta Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu olmak üzere tüm Türkiye'de bulunan, içmesuyu, sulama suyu, atıksu, toprak ve yaprak deneylerini yaparak, dünya standartlarına uygunluğunu belgeleyecek. Çalışmalar kapsamında laboratuarlarımız için modern teknoloji ile donatılarak yeni hizmet binamızda geniş bir yerleşim alanı hazırlanıyor. Bu süreçten sonra su, toprak ve yaprak kalite kontrolü bağımsız akredite laboratuarımız tarafından yapılmış olacak" dedi.

Gerekli ekipman ve uzman kadronun oluşturulduğunu söyleyen MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “MASKİ, Malatya’nın su kaynaklarının planlanması, değerlendirilmesi ve yönetilmesinde birinci derecede sorumlu bir kuruluşudur. Bu sorumluluk çerçevesinde laboratuarımız için gerekli önem ve hassasiyeti göstererek çok ciddi yatırımlar yaptık. Şu an laboratuvarımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkili laboratuvar olup çiftçilerimiz için toprak ve yaprak analiz hizmeti vermektedir. Tarımsal Analiz hizmetlerimiz ile laboratuvarımız organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına öncülük etmektedir. Ayrıca; çiftçilerimiz tarafından tarla, bağ ve bahçelerde açılan sondaj kuyuları ile sulama amaçlı kullanılan suların “Sulama Suyu Kalite Analizleri” de laboratuvarımızda yapılmaktadır” diye konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi  

a6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İsmet (8 yıl önce)
    Malatya gibi suyun analizinin en gereksiz olduğu şehre bu kadar parayı ancak bi kayserili harcardı, gerçi istanbulla aynı paraya su içiyoruz o kadar parayı harcayacak yer bulmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan (8 yıl önce)
    Bu laboratuvarda çalışmak için ne gerek acaba
    0
    0
    Yanıtla