SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Bu 'Susuz' Köyü de Gör!

0
Güncellendi - 2017-11-22 01:16:01
MASKİ Bu 'Susuz' Köyü de Gör!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Büyük Mahalle sakinleri, yaklaşık 10 kilometre uzaklıktan evlerine hayvanlarla su taşıyor. Köyün kadınları ise çamaşırlarını su olmadığı için çeşmenin başında yıkamak zorunda kalıyor.

Büyük Mahalle sakinleri köylerine 10 kilometre uzaklıktan bulunan çeşmeden eşeklerle evlerine su taşıyor. Her gün 10 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmeye gidip gelen köylüler, suyu bidonlara doldurarak evlerine taşıyor. Ayrıca köylüler, evlerinde su bulunmadığı için çamaşırlarını, çeşmenin önünde leğenlerin içerisinde yıkıyorlar. Akçadağ ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan 120 haneli Büyük Mahalle’de bugüne kadar içme suyu için hiçbir çalışma yapılmadığını öne süren mahalle sakinleri, her gün aynı yöntemle evlerine su taşıdıklarını söylüyor.

Büyük zorluklar çektiklerini anlatan mahalle sakinleri, yaşadıkları çilenin sora ermesini istiyor. Yaşadıkları problem için defalarca yetkililere dilekçe verdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Cuma Esen, sorunun çözülmesi için 10 yıldır mücadele verdiğini söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 50 dilekçe verdiğini ancak herhangi bir sonuç alamadığını savunan Muhtar Esen, “Günde yaklaşık 10 kilometre yol gelip burada su götürüyoruz. Arabası olanlar arabayla olmayanlar da hayvanlarla götürüyor. Bu sudan başka su kaynağımız yok, yetkililerde bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Köyün İmamı Yakup Alay ise susuzluğun köy için büyük bir sorun olduğunu ifade ederek, “Dışarıdan gelen misafirler namaz kılmak istiyorlar ama su olmadığı için abdest bile alamıyorlar. Bu su ile aynı zamanda tarım arazileri de sulanıyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız