SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Çavuşoğlu ve Salköprü'de Çalışıyor

0
Güncellendi - 2016-04-08 03:18:54
MASKİ Çavuşoğlu ve Salköprü'de Çalışıyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salköprü ve Çavuşoğlu Mahallesi’nde içmesuyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, 11.655 metre hattın döşendiğini ifade ederek, kalan yerlerin de en kısa zamanda tamamlanarak her iki mahallede yaşayan vatandaşların içmesuyu konusunda rahata kavuşacağını kaydetti. PVC ve Asbest boruların yerine daha temiz, daha kaliteli, daha uzun ömürlü olan duktil boruların döşendiğini söyleyen Dr. Özgür Özdemir, “Her iki mahallede suların üst katlara çıkmadığı yönünde sık sık şikayetler alıyorduk. İncelemelerimiz sonucunda bu mahallerimizin içmesuyu şebeke hatlarını tamamen yenileme kararı almıştık.  Bu bölgelerimizi pilot bölge seçtik. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sorun ortadan kalkmış olacak. Toplamda 25.000 metrelik bir çalışmamız olacak. Şu ana kadar 11.655 metrelik kısmını tamamladık. Kalan yerler için de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 2.5 milyon TL’ye mal olacak bu çalışma neticesinde her iki mahallede yaşayan yaklaşık 10.000 vatandaşımız su sorunu yaşamayacak. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yoğun bir tempo ile çalışmalar devam edeceğinden dolayı üç ay gibi kısa bir sürede buradaki işimizi bitirmiş olacağız. Özellikle kazılardan dolayı vatandaşlarımız haklı olarak şikayetçi. Ben biraz daha sabretmelerini rica ediyorum. İnşallah iş tamamlandığında ortada hiçbir sorun kalmayacak” diye konuştu.

Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez ise,  mahallelinin heyecanla işin bitmesini beklediğini kaydetti. Özellikle üst katlarda oturan vatandaşların içmesuyu konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ve yapılacak olan bu çalışmalar neticesinde suların tazyikli bir şekilde akacağını kaydeden Muhtar Dönmez, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’dan Allah razı olsun. Kendisine sorunu ilettiğimiz andan itibaren her iki mahallemizde de çalışma başlattı. Sorunların tespitinin ardından işe koyuldular. İnşallah en kısa zamanda sorunumuz giderilmiş olacak.” diye konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız