SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ O Belediyenin 2 Milyon TL'sini Vermemiş

0
Güncellendi - 2016-11-24 01:11:28
MASKİ O Belediyenin 2 Milyon TL'sini Vermemiş
A- A+ PAYLAŞ

  • Sayıştay, MASKİ'nin tahsil ettiği 2 milyon TL tutarındaki Çevre Temizlik Vergisi'ni ilçe belediyesinin hesabına aktarmadığını belirledi

Sayıştay Başkanlığı, Battalgazi Belediyesi’nin vergi gelirlerinde yaptığı incelemede, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (MASKİ)'nce tahsil edilip Battalgazi Belediyesi hesabına aktarılması gereken 2 milyon TL tutarındaki bölümünün Çevre Temizlik Vergisi’nin, ilgili hesaba aktarılmadığını tespit etti.

Sayıştay raporunda, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte meskenlere ait çevre temizlik vergisi tutarlarının Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nce tahsil edilmeye başlandığı hatırlatılarak “İki idare arasında yapılan yazışmalara bakıldığında ise 31.08.2015 tarihine kadar Battalgazi Belediyesi adına 2.115.664,02 TL'lik çevre temizlik vergisi tahsil edildiği fakat bu tutarın yalnızca 115.664,02 TL'lik kısmının Belediye hesabına aktarıldığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Battalgazi Belediyesi, bu durumun gerekçesini soran Sayıştay müfettişlerine, “MASKİ, bizim adımıza 2 milyon 518 bin TL çevre – temizlik vergisi topladı. Bu tutarın 875 bin 664 TL’lik bölümünü hesabımıza aktardı. Kalan bölümün aktarılması için de gerekli yazışmalar yapılmıştır” cevabını verdi.

MASKİ’nin, Battalgazi Belediyesi’nin hesabına aktarması gereken 2 milyon TL tutarındaki çevre temizlik vergisinin aktarılmadığına ilişkin tespit, 2015 Yılı Düzenlilik Raporu’nda yer aldı.

Raporda, Battalgazi Belediyesi’nin hesabında, 31.08.2015 tarihi itibariyle çevre – temizlik vergisi tutarı olarak 2 milyon 115 bin 664 TL olması gerektiği, ancak belediye hesabına bu tutarın 115 bin 664 TL’lik kısmının aktarıldığı belirtilerek “Battalgazi Belediyesi adına meskenlerden tahsil edilen çevre temizlik vergisinin tamamının belediye hesabına aktarılması sağlanmalıdır” ifadesi kullanıldı.

Sayıştay Raporu’nda daha sonra, konuya ilişkin olarak Sayıştay müfettişlerinin Battalgazi Belediyesi yetkililerine yönelttiği soruya Battalgazi Belediyesi’nin verdiği cevap aktarıldı.

Battalgazi Belediyesi, Sayıştay’a verdiği cevapta, “‘Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, Belediyemiz adına tahsil edilen çevre temizlik vergisi ilgili kurum tarafından 07/10/2015 tarih ve 4444 yevmiye ile 115.664,02 TL ve 03/112015 tarih ve 4829 no.lu yevmiye ile 760.000,00 TL ilgili kurum tarafından Belediyemiz hesabına aktarılmış olup aktarılmayan ÇTV tutarı için Belediyemizce 22/03/2016 tarih ve 288 sayılı yazımıza cevaben ilgili kurumun 05/04/2016 tarih ve 2524 sayılı yazısında toplam 2.581.518,72 TL olduğu ve kalan bu paranın Belediyemiz hesabına aktarılması için gerekli yazışmalar yapılmıştır” dedi.

Sayıştay: İdare önlem almalı

Sayıştay Başkanlığı’nın Battalgazi Belediyesi 2015 Yılı Düzenlilik Raporu’nun bu konuyla ilgili bölümün ‘Sonuç’ başlığının altında ise, “Bulguda belirtilen hususun çözülmesi için İdare'nin önlemler almasının uygun olacağı düşünülmektedir” denildi.

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Zaten ilk hata şehir merkezinin ikiye bölünmesidir. Var mı Türkiye de başka bir örneği bilmiyorum. Bu ilkler hep Malatya nın mı başına geliyor.
    0
    0
    Yanıtla