SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ Sayaçları Değiştiriyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:10:45
MASKİ Sayaçları Değiştiriyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde 10 yılını doldurmuş eski su sayaçlarını değiştiriyor. Yenileme çalışmaları, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamında yer alan su sayaçlarının muayenelerine ilişkin işlemler Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği hükümleri çerçevesince yürütülüyor. Söz konusu yönetmelik gereği 10 yılını dolduran sayaçların periyodik bakımlarının yaptırılması zorunlu olurken, bu konumdaki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için su sayaçlarının değişimi MASKİ tarafından yapılacak.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, vatandaşa kaliteli hizmet vermek adına teknolojiyi en iyi şekilde kullanacaklarını ifade ederek, “En başta çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'na binaen 10 yılını doldurmuş sayaçların periyodik bakım kapsamında muayene edilmesi ve muayene sonucu işlevini yitirmemiş sayaçların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personellerince damgalanarak tekrar kullanılabilmesi sağlanmaktadır. Ancak muayene sonucu işlevini yitirdiği tespit edilen sayaçlar yenisi ile değiştirilecek. 6360 sayılı kanun ile Malatya İlimiz Büyükşehir olmuştur. Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet sınırı il sınırları olmuştur. İlçeler ve kapanan beldelerdeki abonelere ait bütün su sayaçlarının bakımı ve kontrolü yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde su sayaçlarının %70'inin 10 yılını doldurmuş veya hassasiyetini kaybetmiş sayaçlardan oluştuğu tespit edilmiştir. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından takılan sayaçlar TÜBİTAK tarafından kontrol edilmiş ve kurşun oranı, kullanılan boya ve sayaç içi kadranının standartlarda belirlenen seviyede olduğu sağlık açısından sakınca olmadığı raporlanmıştır. Eski tip sayaçlar basınç testlerinde hata vermekte ve ölçme hassasiyeti bakımından doğru ölçüm yapamamakta fazla veya eksik ölçebilmektedir. Yeni takılan sayaçlarda hassasiyet ölçüsü şartı C tipi R160 sınıfı olarak belirlenmiştir. Su fakiri olan ülkemizde suyun kontrolü ve ölçülebilmesi yeni sağlıklı ve daha hassas sayaçlarla mümkün olabilecek, vatandaşlarımız mağdur olmaması sağlanacak, tüketilen su ve üretilen atık suyun ölçülmesi sağlanacaktır. Bir su sayacının periyodik bakım ücreti ile yeni sayaç fiyatı arasında fark bulunmadığından 10 yılını doldurmuş veya işlevini yitirmiş bozuk arızalı sayaçlar MASKİ Genel Müdürlüğü personellerimizce vatandaşımızın talebi doğrultusunda yenisi ile değiştirilmektedir.MASKİ Genel Müdürlüğü sayaç okuma iş ve işlemleri kapsamında 01/04/2015 tarihinde on-line okuma sistemine geçmiş, abone bilgileri güncelleme çalışmasına başlamış ve konumsal veri aktarımı yapmaktadır. Bu çalışma kapsamında bina verileri, sayaç verileri, abone verileri ile konumsal veriler eşleştirilerek Abone Bilgi Yönetim Sistemi kurulmaktadır. Yeni okuma sistemi ile sayaç endeks okuması yapılırken hataların en aza indirgenmesi amacıyla sayaçların fotoğrafları çekilmekte, sayaç numaraları ve endeksler görüntülü olarak kaydedilmekte, bina fotoğrafları çekilerek güncellemeler yapılmaktadır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız