SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den 'Derin' Dinleme..

0
Güncellendi - 2016-02-17 19:48:11
MASKİ'den 'Derin' Dinleme..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde şebekeden kaynaklı kayıp kaçak suların önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Fiziki Kayıp Kaçak Ekipleri, 2015 yılında yaptığı dinleme ve taramalarda saniyede 39.2 litre suyu sisteme kazandırdı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya merkez mahallelerde yapılan çalışmalarda 2015 yılı içinde 342 cadde ve sokakta yapılan aramalar sonucunda çok ciddi miktarda şebeke kaybından kaynaklanan suyun sisteme kazandırıldığını söyledi.

Dr. Özgür Özdemir, “Su tesisatındaki boruların zamanla eskimesi, bağlantı yerlerinin zaman içinde deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü doldurması, diğer kurum ve kuruluşların yapmış olduğu kazılarda oluşan boru deformasyonları ve  bunlara benzer pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan su kaçakları için 2014 yılında Kayıp Kaçak Ekibi oluşturduk. 2015 yılında 55 bin 353 metrelik alanı adım adım taradık. 342 cadde ve sokakta yapılan tarama sonucunda 182 adet arıza tespit edilerek müdahale edildi. Arızaların giderilmesiyle birlikte 2015 yılında saniyede 39.2 litre suyu sisteme kazandırıldı. Çalışmalar 2016 yılında da devam edecek. Şebekeden kaynaklı tüm arızalar giderilerek kayıp kaçak suların önüne geçmeye devam edeceğiz. Çalışmalarda üstün başarı gösteren Fiziki Kayıp Kaçak Ekibi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız