SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Enerji Tasarrufu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:15:23
MASKİ'den Enerji Tasarrufu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya merkezde bulunan 18 adet su deposu ve 2 adet tesiste elektrik enerjisi ihtiyacını güneş enerjisinden karşılanması için güneş panelleri kurdu. 18 su deposunun manevra odası ile 2 tesiste çevre aydınlatmasının Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile yapılmasından dolayı MASKİ, 240 bin TL’lik enerji tasarrufu sağlamış oldu. Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Güneş panellerinden önce her bir depomuzda ve bir tesiste aylık yaklaşık bin TL faturamız geliyordu. Bu projemiz sayesinde depolarımızın elektrik ihtiyacı tamamen güneş enerji panelleriyle karşılanacaktır. Şu anda 18 adet su deposuna ve 2 tesise kurulan güneş enerji panelleri ile depoların elektrik tüketimleri güneş enerjisinden karşılanıyor. Bu sayede kurumumuz yıllık olarak yaklaşık 240 bin TL elektrik faturasında tasarrufu sağlamış olacak. Bu proje hem ekonomik anlamda MASKİ’ye katkıda bulunacak hem de doğaya çok ciddi anlamda katkıları olacak.  Üstelik atıl durumda olan güneş panelleri ve aydınlatma direklerini kullanıyoruz” dedi. 

Malatya merkezde bulunan toplamda 36 su deposunun tamamı güneş enerjisi panelleriyle rehabilitasyonu yapılacak. 36 su deposu 2 adet MASKİ tesisinin enerji ihtiyacının güneş enerjisi ile karışılanması durumunda 456 bin TL’lik tasarruf sağlanmış olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız