SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den 'Hacı Başkan' İtirafı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:18
MASKİ'den 'Hacı Başkan' İtirafı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir (fotoğrafta soldaki), Kaçak Su Tespit Ekibi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın (fotoğrafta sağdaki) evinde, ‘kaçak su denetimi’ yapıtığını resmen açıkladı. Açıklamada, Malatya Belediyesi’ne bağlı MEGSAŞ A.Ş. Genel Müdürü Münir Özpolat’ın evinde de kaçak su denetimi yapıldığı ifade edildi. 

MASKİ’de Deprem Yaratan Olay Önce İnkar Edilmiş, “Tümüyle Yalan ve İftira” Açıklamaları Yapılmıştı 

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından bir süre önce kaçak su kullanılan ev ve işyerlerinin tespit edilmesi amacıyla ‘Kaçak Su Tespit Timi’ kurulmuş, bu time mensup personel tarafından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinden de kaçak su denetimi yapılması üzerine, MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Çolak görevinden alınarak, Hasırcı Köyü’ndeki atıksu arıtma tesisine sürgün edilmiş, alt kademedeki bir personel ise Suriye Mülteci Kampı’na gönderilmişti. 

Olayın ve konuya ilişkin perde arkası bilgilerin malatyahaber.com’da ‘Hacı Başkan Sürgünü mü?’ başlığı ile yayınlanmış, aynı haberde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan konuya ilişkin iddialar ilgili bilgi alınmış, Çakır, denetimlerin ‘tanınmış kişileri rahatsız ettiğini’ söylemekle birlikte, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın konuyla ilişkisinin olmadığını ifade etmişti. Haberde, evde yapılan denetimle ilgili tutanak tutulduğu yolundaki iddialar da dile getirilmişti.

Malatyahaber.com’un yayınladığı iddiaların, MASKİ’de yarattığı depremin etkilerini kontrol altına almaya çalışan MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir sözkonusu haberin yayınlanmasından birkaç gün sonra, Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su denetimi yapıldığı ve bu gerekçeyle MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Çolak’ın görevinden alındığı yolundaki iddialar için bir gazeteye “Mehmet Çolak, görevden alınmamış muadil bir göreve atanmıştır. Bunun dışındaki iddiaların tümü yalandır, iftiradır” açıklamasını yapmıştı. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, iddiaları yalanlayarak, ‘Bu iddiaların sahipleri ile mahkemede hesaplaşacağım’ diye esip gürlemiş, sonrasında ise Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i ziyaret etmişti. 

Ancak, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’in “Mehmet Çolak, görevden alınmamış, muadil bir göreve atanmıştır. Bunun dışındaki tüm iddialar yalan ve iftiradır” şeklindeki açıklamasında ‘Yalan ve iftira’ olarak nitelediği iddiaları, yayınladığı bir bültenle bizzat kendisi doğruladı. 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 29 Kasım Cumartesi günün medya kuruluşlarına ‘MASKİ Çalışmaları’ konu başlığı ile gönderilen bültende, MASKİ Kaçak Su Tespit Ekibi’nin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su tespit denetimi yapıldığı vurgulandı. 

Bültende, MEGSAŞ Genel Müdürü Münir Özpolat’ın evinde de MASKİ Kaçak Su Tespit Ekibi’nin kaçak su denetimi yaptığı belirtildikten sonra “Her vatandaşımız gibi onlar da su saatini taktırmış ve aboneliklerini yaptırmıştır” denildi.

“Seni Görevden Alıyoruz, Çünkü Başkan Polat’ın Evinde Kaçak Su Denetimi Yapılmış” 

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir ihale ile kurulan Kaçak Su Tespit Timi, Ekim ayı içinde şehrin doğu bölgesindeki yerleşim merkezlerinde kaçak su kullanımı kontrolleri yapmış, bu kapsamda Yıldıztepe’deki villalarda da kaçak su denetimi gerçekleştirmişti. Burada denetlenen evlerden biri de Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın eviydi. 

Başkan Hacı Uğur Polat’ın evde olmadığı bir saatte yapılan ve Polat’ın öğrenmesiyle birlikte MASKİ’de deprem yaratan kaçak su denetiminin faturası, Kaçak Su Tespit Timi ihalesinin yapılması ve ekibin oluşturulması konusunda belirleyici bir rolü olmayan MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Çolak’a kesilmişti. Edinilen bilgilere göre, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, sözkonusu denetimden sonra Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Çolak’ı odasına davet etmiş ve sözü hiç dolandırmadan “Seni görevden alıyoruz. Çünkü Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su kontrolü yapılmış” diyerek, görevden alınmanın gerekçesini açıkladı. 

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’in bu bildiriminden sonra, Mehmet Çolak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun kurum içi atamaları düzenleyen 76. Maddesine dayanılarak MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı’ndan alınmış, belediyeciler için sürgün ve cezalandırma yeri olarak bilinen Hasırcı Köyü’ndeki atık su arıtma tesisine atanmıştı.

Yerine ‘Usulsüz Harcama’dan Görevden Alınan Güney Getirildi 

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı iken, 6360 Sayılı Kanun ile büyükşehir statüsündeki illerde İl Özel İdaresi’nin lağvedilmesinden ve personelinin belediyelere aktarılmasından sonra MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı’na atanan Mehmet Çolak’ın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su kontrolü yapıldığı gerekçesiyle görevinden alınmasının ardından Çolak’ın yerine, İsmail Güney’in atandığı belirtilmişti 

Malatya Belediyesi tarafından yürütülen bir SODES projesinde “Usulsüz harcamalardan dolayı soruşturulan’, soruşturmacı Cumali Çelik’in hazırladığı rapor sonucuna göre de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Çakır tarafından görevden alınan İsmail Güney’in bu göreve getirilmesi Ahmet Çakır’ın çelişkisi olarak nitelendirilmişti. 

MASKİ’nin İtiraf Açıklaması 

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’in ‘Tümüyle yalan ve iftira’ olarak nitelediği iddiaların 29 Kasım tarihli MASKİ açıklamasıyla itiraf edildiği bültenin ilgili bölümü şöyle: “KAYIP VE KAÇAKLA MÜCADELE EKİBİ KURDUK.

2014 yılında Malatya genelinde yaşanan su sıkıntısının gelecek yıllarda yaşanmaması için bir takım önlemlerin alındığını ifade eden Dr. Özdemir, “Göreve geldiğim ilk günden itibaren kaçak kullanım ve şebeke kayıp kaçakların önlenmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu kapsamda hem kaçak kullanım hem de şebeke kayıp kaçaklar için ekipler oluşturduk. Bir trafik polisinin rutin ehliyet kontrolü yaptığı gibi bizim ekiplerimizde su kullanım alanlarında rutin kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızın hakkını gözetmek için hiçbir ayrım yapmadan her yerde bu kontrollerimizi yapıyoruz. Her noktada taramalarımızı gerçekleştiriyoruz. Halkımız arasında fark olmadığını göstermek için şöyle güzel bir örneği kamuoyuyla paylaşayım. Kayıp ve kaçak ekiplerimiz kaçak kontrolleri sırasında Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Genel Müdürü Münir Özpolat, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat beylerin evlerinde de rutin kontrollerini yaptıklarını biliyorum. Sağ olsunlar bizleri sağduyu ile karşıladılar ve herkesin bu konuda duyarlı olmalarını istediler. Ben de başkanımıza ve genel müdürümüze anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Her vatandaşımız gibi onlarda su saatini taktırmış ve aboneliklerini yaptırmıştır. Hatta ön ödemeli saat taktırdıkları için su bedelini peşin ödemişlerdir. Malatya genelinde Kayıp ve kaçak ekiplerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda kaçak su kullanan yaklaşık 11 bin aboneye kaçak tutanağı tutulmuştur. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak başlattığımız ‘Su Barışı Projesi’nden vatandaşlarımızın faydalanması gerekiyor. Aksi halde kaçak su kullananlara cezai işlem yapmak durumunda kalacağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, yapılacak her türlü çalışmaların vatandaşların rahatlığı ve huzuru için olması gerektiğini ifade ettiler. MASKİ olarak borçların ödenmesi, kayıp kaçakların önlenmesi için halkımıza elimizden gelen kolaylığı sağladık” diye konuştu” 

NOT: Hacı Uğur Polat'ın evinde yapılan denetim ve bununla ilgili olarak MASKİ Daire Başkanı Mehmet Çolak'ın görevden alındığına ilişkin 7 Kasım 2014'de yayınlanan "Hacı Başkan Sürgünü mü?" başlıklı haberimizi aşağıdaki uzantıdan ulaşarak okuyabilirsiniz.

http://www.malatyahaber.com/haber/haci-baskan-surgunu-mu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız