SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'nin Uygulaması Ankara'ya Örnek Oldu

0
Güncellendi - 2018-02-14 03:04:53
MASKİ'nin Uygulaması Ankara'ya Örnek Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken, Melih Gökçek’in istifa etmesinden sonra başlatılan yeniden yapılanma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’ne getirilen hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı, ASKİ ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) çalışmalarını övdü.   MASKİ’nin çalışmalarını Ankara ile kıyaslayan Prof. Dr. Kınacı “Çok fazla işimiz var” dedi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, MASKİ’nin uygulamaya başladığı alt yapı bölge uygulamaları ile su kayıp ve kaçaklarının azaltılması alanında başarılı bir performans gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Kınacı, “2014 yılında kurulan Malatya MASKİ, yaptığı alt bölge uygulamaları ile su kayıp ve kaçaklarını büyük oranda azalttığı gibi aylık arıza sayısını da yaklaşık 10'dan 1'e düşürdü. Ankara'da yapılacak laf değil, çok fazla iş var; hepimiz bugün varız yarın yokuz. Lütfen işimize bakalım” dedi.

MASKİ’nin uygulaması Ankara’ya örnek oldu

MASKİ’nin Malatya’da uygulamaya başladığı ‘Su Şebekelerinde Alt Bölgeler (DMA) uygulaması sayesinde entegre basınç yöntemine geçerek su kayıp ve kaçak oranını düşürmenin mümkün olduğunu da belirten Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Bu yöntem sayesinde küçük bir bölgenin suyunu keserek arızayı gidermek mümkündür. ASKİ entegre basınç yönetimine geçiş çalışmalarına başlamıştır” açıklamasını yaptı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    MASKİ çok güzel işler yapıyor, suyun duayenlerinden Cumali hoca böyle bir açıklama yapması, herşeyi gösteriyor. Kısacası hakkı teslim etmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (6 yıl önce)
    MASKİ KENDİNİ BU KADAR ÖVECEĞİNE 3 GÜNDÜR BOSTANBAŞI ŞEHRİSTAN EVLERİ ÖNÜNDE 3 GÜNDÜR SU PATLAMIŞ DAHA ONU YAPMAYA GELECEKLER HERGÜN YOLDAYIZ DİYORLAR İNŞALLAH GELİRLER MASKİ MÜDÜRLĞÜ HERHALDE ANKARADA İNŞALLAH GELİR YAPARLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (6 yıl önce)
    Kış günü yeşiltepede halen sular kesiliyor insan bilgi verir ama nerdee
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan Gündüz (6 yıl önce)
    Güzelllll , afferim maski..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Murat im bu bir başarı her işte başarılı olunamayacağını hayat sana öğretmemiş işler her zaman hesaplandigi gibi sonuçlanmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    eger yaptigin isin hakkini verirsen her iste basarili olursun mehmetim hayat bana bunu öğretti..senin düşüncen biraz "öğrenilmiş caresizlik" ...bak senin icin öğrenilmiş çaresizliğin tanimini yazayım: Öğrenilmiş çaresizlik, genelde kişilerin bazı durumlarda çok sayıda başarısızlık yaşayarak tekrar yapsa da olayların kendi kontrolünde olmadığını, o konuda bir daha asla başarıya ulaşamayacağını düşünüp, bir daha deneme cesaretini kaybetmesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Bu ovunulecek bir durum degil ki.. Gerekli calışmalar yapıldıktan sonra olması gereken budur zaten. Fakat su guzel ülkemize bakin ki calışma yaptıktan sonra ariza olmaması süprizle karsilanmis ve övünülmüş..ilginc...
    0
    0
    Yanıtla