SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Masraf Size, Tahsilat Bize!..'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) tarafından, Malatya'nın 25 kasabasında belediyeler aracılığıyla "bila bedel" yapılan elektrik tahsilatının "otomasyona geçildiği" gerekçesiyle, buralarda yaşayan vatandaşlara "zorluk çıkarma" olarak nitelendirilen bir duruma getirilmesine tepkiler karşısında, bu kuruluşun önerdiği çözüm yolunun, sadece belediyelere yeni yük getirdiği öne sürülüyor.

"HER MASRAFI YAP, PARAYI BİZE VER.."
FEDAŞ'ın, 25 kasabada oturan elektrik abonelerinin, fatura bedellerini belediye yerine, TEDAŞ veznelerine ya da PTT veya banka şubelerine yatırmaları yolunda, bu işi daha önce "sıfır komisyonla" yapan belediyelere bildirimde bulunmuş, bu durum tepki görmüştü.

FEDAŞ'ın, personel ve yer tahsis edip, cihaz desteğiyle bu işi sürdürmek isteyen belediyelere, oluşturulan "otomasyon" kapsamına alınabileceklerini bildirmesi yönündeki girişimler "FEDAŞ yanlışı düzeltecekmiş" başlıklı haberimize de konu olurken, çözüm önerisinin belediyelere aylık maddi yük getiren şekilde olmasının belediyelerce olumlu karşılanmadığı belirtiliyor.

FEDAŞ'ın, otomasyon sistemine bağlanıldıktan sonra, aylık internet bedeli olan 115 YTL'nin de belediyeler tarafından ödenmesini istediği; yer, personel, bilgisayar gibi desteği "karşılıksız" sağlamayı taahhüt eden belediyelerin, aylık bu ödeme konusunda yasal engel bulunması nedeniyle söz konusu çözüm önerisine sıcak bakmadıkları öne sürülüyor.

Elektrik parası tahsilatı konusunda, kasabalardaki abonelerine "güçlük çıkaran" bir uygulamaya imza atan FEDAŞ'ın, çözüm önerisinde parayı tahsil ederken, hiçbir mali yüke girmeden bu işi "belediyelere yıkma" çabası eleştiri konusu oldu.

TEPKİ GÖREN KARAR..
Kasabalarda elektrik fatura bedellerinin belediyeler aracılığıyla herhangi bir komisyon alınmaksızın tahsil edilmesine karşın, FEDAŞ'ın son kararıyla, bu uygulamayı kaldırıp, vatandaşların kurum veznesi, PTT ya da banka şubelerine fatura bedellerini yatırmaları yolundaki karar, kasaba belediyelerinin tepkisine yolaçmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda faks yoluyla; Malatya'nın Kozluca, İpekyolu, Gövdeli, Gökçe, Aşağıulupınar, Söğüt, Gündüzbey, Ayvalı, Tepehan, Yenice, Polat, Kurucaova, Bahri, Sofular, Ören, Güzelyurt, Durucasu, Nohutlu, Kocaözü, Hasançelebi, Kurşunlu, Balaban, Erkenek, Fethiye ve Ilıca Kasabalarının belediyelerine gönderilen yazıda, "Müdürlüğümüz tarafından kullanılmaya başlanılan bilgisayar programı manuel tahsilat işlemine uygun olmadığından, belediyeniz tarafından yapılan manuel elektrik faturası tahsilat işlemi durdurulmuştur.

Belediyenize fatura ödemesi için gelen abonelerimizin veznelerimize, bankalara ve posta işletme müdürlüklerine yönlendirilmesi.." denilmişti.

Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, bu uygulamayla ilgili tepkisini dile getirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız