SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Master Plan Hazırlıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:05:15
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Dost Meclisi Toplantısını yaptı. Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuk olarak katıldı. 

MÜSİAD Malatya Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD'ın 81 il ve 4 ilçede temsilciliğinin bulunduğunu ifade etti. Balin, MÜSİAD'ın 5 bin 250 asil üyesinin bulunduğunu anımsatarak, "Üyelerimize ait 35 bin şirketimizi bulunuyor. Bu şirketlerimizde 1,5 milyon insanı istihdam etmekteyiz" dedi.

Balin, yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri organizasyonlarla, 2013 yılında Türkiye genelindeki MÜSİAD şubeleri arasında dördüncü sıraya geldiklerini de sözlerine ekledi.

ÇAKIR: "İMAR VE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ MASTIR PLANI HAZIRLIYORUZ"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuk olarak katıldığı Dost Meclisi Toplantısı'nda büyükşehir belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar, plan, projeler ve hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgiler verdi. Çakır, Malatya için büyükşehir statüsünü kazanmasının çok önemli olduğunu kaydederek, "Malatya'nın geleceği adına çok önemli bir süreç. Büyükşehirin avantajlarını konuşurken hep imar ile yola çıkıyoruz. Şehirleşmenin temelinde imar bütünlüğünün, sağlıklı bir imar yapılaşmasının olması gerekiyor. İmar ve kentsel dönüşümlerle ilgili mastır planı hazırlıyoruz. Ana hatlarıyla 4 milyon TL'yi bulacak bir maliyet. Ama bu bütün yerleşim yerlerini kapsayacak, çok ciddi bir çalışma" diye konuştu.

2014 yılı içerisinde yapılan hizmetin, geçen yıllara göre daha fazla olduğunu dile getiren Çakır, şunları söyledi: "Bu senenin en büyük şansızlığı yaşanan kuraklık oldu. Hızlı bir yapılanma süreci geçirirken, hizmette de aksama yapmadık. Önceki yıllarda, yıllık 50-60 civarında sondaj yapılırken, biz bu sene 120 sondajı geçtik. Sahadaki verilerin sistematik olarak bizim sistemimizle entegre edilmesi ciddi bir zaman alıyor. Sahada zaten aktaracak veri yok. Dolayısıyla oralarda yeni bir çalışma yapılmasını gerektiriyor."

Çakır, kırsalda en çok yol talebinin olduğuna dikkat çekerek, "Burada hane sayısına bakamıyorsunuz. 15 haneli bir mahalle ve ciddi bir yatırım gerekiyor. 5-10 haneli bir mahalleye hizmet götürme zorunluluğumuz var. Yaptığınız işin kaliteli ve kalıcı olması gerekiyor. Bu sene 370 kilometre yol yaptık. Mahallelerimizin bin 600 kilometre yolun acilen asfaltlanması gerekiyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız