SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Master Plan Şart'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Başkan Vekili Sıddık Özdemir 2. Olağan Genel Kurulda yeniden yönetime seçilen Malatya Mimarlar Odası Şubesi’ni ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Fevzi Çelebi ile yönetim kurulu tarafından karşılanan TSO Başkanı Erkoç, gündeme ilişkin konulara yer verdi. Malatya kamuoyunda sıkça tartışılan çevre yolu projesine değinen Erkoç, “Biz Malatya’nın sorunlarını çözmek için seçildik. Bu nedenle herkes her şeyi bilemez. Bu işin uzmanı değiliz, bunu siyasi kavgaya dönüştürmeden, Malatya’nın menfaatine hareket ederek, Malatya’mızı geliştirmeliyiz. İnşaat ve Mimarlar Odası bu konuda çok deneyimli. Kendileri zaten çalışıyorlar. Benim bilgi birikimim çevre yolu projesinde yeterli değil. Yapılması gereken neyse tavrımızı net bir şekilde ortaya koyarız. Kimsenin şüphesi olmasın. Projede yüzde yüz yanlış denilirse ve sivil toplum örgütleri de bunu kanıtlarsa daha yararlı olacağına düşünüyorum. Bugün yeni yönetime seçilen Mimarlar Odası Başkanı ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretine geldik. Yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Malatya’ya hizmet etmelerini bekliyoruz. Sivil toplum örgütlerinin üzerine ciddi görevler düşüyor. Bu görevleri yerine getirirken, kurumlar olarak kişisel arzularımız bir kenara bırakıp, kurumun hizmetini öne çıkarmamız gerekmektedir. Bu görev bilincinde hareket ederek, Malatya’ya katkı sağlamalıyız. İlimiz nasıl cazibe merkezi haline gelir? Bu konuyu tartışmamız gerekiyor. Bu kapsamda sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Birleşerek, ortak çözüm aramalıyız”şeklinde konuştu.

“TSO’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”
Malatya Mimarlar Odası Şube Başkanı Fevzi Çelebi’de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Çelebi, seçilen yeni yönetimle birlikte sıkı bir çalışma içerisine girdiklerini vurguladı. Çelebi, “Sivil toplum örgütleri olarak bir arada çalışırsak bu sorunları aşarız. Mimarlar Odası olarak bunun sözünü veriyoruz. Hep birlikte Malatya’yı en güzel yere taşıyacağız. TSO’ dan da bu konuda destek bekliyoruz”dedi.

“TARIM ARAZİSİ YOK OLACAK”
Malatya Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Yaşaroğlu’da yapılması planlanan çevre yolunun kuzeye yapılması halinde tarım arazilerinin yok olacağını kaydetti.

Yaşaroğlu, “ Tamamen trafiği kaplayan viyadük ve tünellerle çevrili karayolu var. Mühendis ya da mimar değilsek, bunun hesabını yaparız. Ancak, bizim iyi bir çevre yoluna ihtiyacımız var. Trafik yükünü taşıyabilecek Kuzey ya da Güney çevre yolu konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde odamızı ziyaret eden Sayın Vekilimiz Ömer Faruk Öz’de bu konuya temas etti. Battalgazi kavşağına alt geçit yapılacağından bahsetti. Bu noktada bakarsak Kuzey Çevre Yolu’na neden ihtiyaç var. Güney Çevre Yolu daha elverişli bir konumdadır. Yani demek istediğim tarım arazilerinin yok olması demektir. Sayın Başkanım bu sizin alanınıza da giriyor. Kuzeye yapılması dâhilinde Malatya’ya girdi kaybını ve ekonomiye olan dezavantajlarını düşünürsek, yine gelip Güney Çevre Yolu maliyetini geçecektir. Oda olarak çalışmalarımız sürüyor. Yine belediyemizin kuzey- güney kuşak yolu dediği, çalışma şehir içi trafiğini rahatlatacaktır. Yani yatırım olmalı, Malatya’nın önü elbette açılmalı. Ancak doğru projelerle yapılmalıdır. Bu projeye İnşaat ve Mimarlar Odası olarak bu yüzden karşı çıkıyoruz”ifadesine yer verdi.

Son olarak Yaşaroğlu, “Daha önceki başkanımız Abdurrahman Beyle Malatya’nın mantarlaşarak büyüdüğünü söylemiştik. “Master Plan” Malatya’nın gelişmesi için şart”sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız