SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Master Planı Çıkarılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:47:37
Master Planı Çıkarılacak
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Su Ürünleri İstasyonu Müdürlüğü'nde Malatya ve Tunceli'nin su ürünleri stratejisinin oluşturulması projesi toplantısı yapıldı.

21 ilde sorumluluk alanı bulunan Elazığ Su Ürünleri İstasyonu Müdürlüğü'nde Malatya ve Tunceli'nin su ürünleri stratejisinin oluşturulması projesi kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantıya Fırat, Tunceli ve İnönü üniversitelerinden öğretim üyeleri, sektör uzmanları ve proje ekibi katıldı. Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Aygün yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2015 yılı Mayıs ayında Fırat Nehri kıyısında Pertek feribot iskelesine varmadan 2 dekarlık bir alan üzerinde su ürünleri çalışma merkezi kurulacağını belirten Aygün, "Bu proje ile su ürünleri sektörüne ve bilim camiasına hizmet vermeye çalışacağız. 2002 yılında su ürünleri yetiştiriciliğinin teşvik kapsamına alınmasından sonra üretim 60 bin tondan, 240 bin tona ulaşmıştır. Buna bağlı olarak ihracatın 90 milyon dolardan, 600 milyon dolara ulaşması bakanlığımızın bu sektörü önemsediğinin vurgusudur" dedi.

Bakanlığın teşvikleriyle özellikle su ürünleri sektörü bağlamında Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içerisinde 3. büyüyen ülke konumuna eriştiğine de değinen Aygün, "Bugün ki toplantımızın asıl amacı özellikle Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın da bizden istemiş olduğu Tunceli ve Malatya illeri su ürünleri sektör analizinin yapılması, bu analiz neticesinde mastır planının çıkarılmasıdır. Bu bağlamda sizlerin fikir ve önerilerinize çok ciddi anlamda ihtiyaç duymaktayız" diye konuştu. 

Daha sonra, DAP Bölgesi Malatya ve Tunceli illerinin su ürünleri stratejisinin oluşturulması projesi kapsamında su ürünleri mühendisi ve proje sorumlusu Mustafa Balcı sunum yaptı.

Sunumun ardından katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız