SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAŞTİ'de Eylem!.. Kullanmama Kararı Aldılar

0
Güncellendi - 2017-10-21 22:57:17
MAŞTİ'de Eylem!.. Kullanmama Kararı Aldılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehit Hamit Fendoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ)’nde bulunan esnaflar ve otobüs firmaları, otogarda bazı sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sıkıntıların çözülmediğini iddia ederek, sorunlar çözülünceye kadar otogarı kullanmama kararı aldıklarını söylediler.

MAŞTİ’de bulunan otobüs firmalarının yetkilileri ve esnaflar, eski otogar yönetiminin değişmesi ile birlikte otogarda bazı sıkıntıların baş gösterdiğini ve bu sıkıntıların çözülmediğini ileri sürerek, otogarı kullanmama eylemi başlattılar. Firma yetkilileri, sorunları çözülünceye kadar yolcu indirme ve bindirme işini otogar dışında yapacaklarını dile getirdiler.

Esnaflar ve firmalar adına bir açıklama yapan bir otobüs firması yetkilisi Mutlu Doğu, “Bizim otogarımızda, esnafın ve firmaların sorunları ile ilgilenen ve otogarın sorunlarını çözmeye çalışan bir otogar amirimiz vardı. Ancak 1 yıl önce görevden alındı. O görevden alındıktan sonra bizler gerekli mercilere gittik ve bu kişinin yeniden göreve iade edilmesini istedik. Çünkü biz amirimizden memnunduk. Bizim her türlü sıkıntımızla ilgileniyordu. O gittikten sonra sorunlarımız attı. Ama maalesef bizi dinleyen olmadı ve amirimizi göreve iade edilmedi. Şimdi bizim birçok sıkıntımız var. Bunların en başında otogar içinde klimaların yetersiz olması geliyor. Çok sıcak bir yaz mevsimi geçirdik yaz boyunca klimalar çalışmadı, bazı yerlerde de yetersiz çalıştı. Biz buraya senede 350-400 bin kira ödeyen esnaflarız dolayısıyla bunun karşılığını istiyoruz. Bunun yanında yolcu indirme-bindirme peronları yetersiz. Buradaki esnafların kullandığı personel otoparkı MOTAŞ’a verildi. Bize de daha büyük bir otopark sözü verildi ama yapılmadı. Yine bizim mevcut emanet depolarımız aldılar bize prefabrike yer yaptılar. Orada da çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Yerimizi küçük, müşterilerimiz şikayetçi. Bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz. Aksi takdirde firmalar olarak artık otogarı kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

Firmaların ve esnafların eylemine destek veren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu(TOFED) Malatya İl Başkan Yardımcısı Ayhan Gönültaş ise, otogara giriş çıkışın yetersiz olmasından dolayı çoğu zaman trafiğin kilitlendiğini ileri sürerek, eski Otogar Amirinin görevine iade edilmesini istedi.

Yeni otogar yönetiminden memnun olmadıklarını söyleyen Gönültaş, sorunların çözülmemesi durumunda otogarda bulunan esnafların ve firmaların büyük mağduriyet yaşayacağını savundu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Haydar (6 yıl önce)
    Hasan amirim bir taneydi Büyük şehir belediyesi ndeki gibi idari görevler liyakat ve tecrübe dikkate alınmadığı için Malatya yi dışarıdan getirilenlere teslim etmişler vah Malatya vah vah...
    0
    0
    Yanıtla
  • doğan (6 yıl önce)
    Yukarıda yazılanları okuyunca inanın şok oldum Yav uyanık olun, sorun yolcular veya başka bir şey değil. Sorun maşti amiri alınmış bu eylemle belediyeyi zora sokup eski amiri tekrar getirmek istiyorlar. Hemen ezbere konuşup her seye inanmayın. Yoksa insanlar madur olmuş firmaların umrundamı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali osman (6 yıl önce)
    Otobüs firmaları na bizde burdan seslenelim ozaman Uzunyol mola yerlerinde yolcularınıza bayat yemeği yüksek fiyatlara satarken niye sizden ses cikmaz. Birgün umursadinizmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tesisler bayat yemek yüksek fiyata satılsın diye otobüs firmalarına para verirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)
    MALATYA lı bir vatandaş olarak MALATYAMIZ için çok üzülüyorum.Haberi şimdi okuyunca şok oldum. Neden Malatyamızda böyle üzücü olaylar yaşanıyor.Herşey bi tarafa..... Dışarıdan bir çok ilden birçok kişinin uğradığı bir mekandan bahsediyoruz. Büyükşehir belediyesi ne düşen iş ; MALATYA mızın itibarı için şerefi için o otogarı Münür ERKAL projeyi ileriside düşünülerek karşı tarafıda peronlar ek binalar yapılacak şekilde çizdirmişti diye anımsıyorum ki arkasında da bir çok boşluk var. Tabii şimdiye kadar birilerine rant sağlamdılar ise.. bu meseleyi çözüme kavuşturmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Malatya büyükşehir olmadan önce çok yazdık çizdik. Malatya büyükşehir olunca her şeye zama gelecek her şey parayla ölçülecek hizmette çok bir değişlik olmayacak dedik. Kimse dinlemedi o zaman şimdi herkes eskiyi arıyor. Daha yazacak çok şey var ama neyse..
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur Tümer (6 yıl önce)
    Bu ülkede hangi eyleme kulak verildiği görülmüş buna da kulak verilsin.. Mağdur olan her zaman halk.
    0
    0
    Yanıtla
  • hihnobi (6 yıl önce)
    arkadaşla el insanın aynasıdır geçen misafirim vardı valiz çok tu otogarın içeri girmek zorunda kaldım topu topu 5dk ve dk basina 1 tl aldılar parasında değilim bu nasil bi sistem gerilik düşünce eksikliği boyle yunetim olunca her şeye razı olacaksınız oy verenler düşünsün ner de 44 gençliği
    %0
    %100
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)hihnobi isimli kullanıcı yorumuna
    oto park sistemi daha başlamadı ne parasından bahsediyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yani diyorsunki ücretli olursa konuşuruz bugün olmasa yarin olacak sistem hazır malesef gözleriniz görmüor sanırsam alıştıra alıştıra yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)salih isimli kullanıcı yorumuna
    biraz zor olur ücretli mama var yiyeler
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI44 (6 yıl önce)
    MALATYA FİRTMALARI ÇOK AYIP EDİYOR HER YERDE SERVİS VAR MALATYADA YOK MALATYA BÜYÜK ŞEHİR OLDU ŞİMDİ İSTANBULDA ANKARADA GELEN BİRİ ESKİMALATYA ORDUZU YEŞİLYURT A NASIL GİDER ADAM ÇÖŞNÜKDE OTURUYOR MECBUREN DOĞUNUN ARABALARINA BİNİYOR BU DA MALATYANIN AYIBI
    0
    0
    Yanıtla
  • Servis olayını kaldıran firmalar değil, Büyükşehir Belediyesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)ZİBETRA isimli kullanıcı yorumuna
    büyükşehir belediyesinin öyle bir yetkisi yok kaldıramaz bilmeden konuşma gardaş firmalar kaldırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (6 yıl önce)
    Aciz büyükşehir Belediyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin fatih (6 yıl önce)
    Malatyalı otobüsçüler önce kendilerine çeki düzen versinler, bazıları çok saygısız ve kabalar...
    0
    0
    Yanıtla
  • kayabey (6 yıl önce)
    Bir malatyalı olarak memleketteki bir cok şehirde kaldım ancak malatya fırsatı bulanın herşeyi ranta çevirdiği kimin elinin kimin cebinde oldugu ender sehirlerden biri
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (6 yıl önce)
    Administrator dernek ismini neden sildin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (6 yıl önce)
    Otobüsünün emanetle ne işi var kargocumu o zaman kargocularda adam taşısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (6 yıl önce)
    Ya adamlar bir bilgisayar firmasından kapı giriş bagaj kontrol sistemi almışlar pasif durumda. O cihazların her biri 30000tl tabi neler oldu kimden aldı işi. Yaf arkadaş görün az görün Allah için.
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    doğru tespit tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (6 yıl önce)
    yakında beledıye çarsıya arabayla girişleri de ücretli yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Bülbüloğlu (6 yıl önce)
    Yaw arkadaş bu adamlar durup dururken eylem yapmazlar. Elbette vardır bir sıkkntı. Yorumlara baktım bilende konuşuyor bilmeyende.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    eski köy garajındaki otogar kalsaydı o zaman kira ucuz olurdu öylemi.metropol kentin her zaman herşeyi büyük olur.mahsun kırmızıgül geldiydi açılışa otogarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatya otogarı Münir Erkal zamanında 99 peron olarak planlandı.o sekılde yapıldı geri kalan kışıma da yer bırakıldı! . termınalın karşısı ve yan tarafı da oval sekılde dönüyor tam anlamıyla yapılsaydı çalışacaktı. Ama geregınden fazla peron olmasın dıye Sonradan 29 yada 39 peron yaptılar şimdilik yeter ilerde tamamlarız dıyıp bıraktılar! Sonraki beledıye başkanları da ayrılan yerlere temınal, otopark, peron yapacağına yan tarafa benzınlık, treleybüs bakım ıstasyonu vs yaparak projeyi katlettıler! Olayın özeti budur!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    MTV'ne o/o 40 zam. Endişelenmeyin, ekonomi çok iyi. Türkiye şahlanıyor. Ver mehteri...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Gezi olaylarında ki 150 milyar dolar zarar nasıl çıkacaktı bırazda bundan bahsetsen?
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Onu hükümete sor. Durup dururken eylemcilerin çadırını yakıp, olayları başlatan kim?
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Üstelik gel gör, Taksim'i me hâle getirdiklerini. Eylemi yapanlar yerden göğe haklıydı eylemlerinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşiniz,gücünüz tüm olanları saptırıp algı yaratmak. Gezi olayları 2013 yılındaydı, aradan 4,5 sene geçti. Elektrik,doğalgaz,su,benzin,mazot emlak zamlarına ve doların artışına hazırlıklı ol. Bakalım bunları nereye bağlayacaksın. Dombra'nın sesini aç...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan koc (6 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ver dombrayı
    0
    0
    Yanıtla
  • Verılen zarar nedir? 15 temmuz da verılen zarar nedir? Siz zarar verin halk parasını ödesin.. sonra oturup ağlayın. 2013 yılında olması bısey farkettırmıyor.. turkıye nın maddi gücü nedir? Sadece turizm gelırı olan ülke verılen her zararı 50 senede ancak çıkartabilir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (6 yıl önce)
    Çalışmak istemeyen varsa çalışmayabilir. Kimseyi orada zorla çalıştırmıyorlar. Verdiğiniz kira ile personel giderleri bile çıkartılamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Yasa Gereği Otogar Dışından Otobüs Kaldırmak Yasak Diye Biliyorum Korsan Otobüsçülüğe Girer. Bu Arada Maştimiz Gayet Yeterli. En Az 20 Yıl Daha Malatya ya Ve Malatyalıya Hizmet Verebilicek Kapatesidedir. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle bir yasa yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Firma yetkilisi MAŞTİ'nin sorunlarını bıraksın da firmayı iyi yönetsin ve yöneticiliği yaptığı firmayı hak ettiği yere getirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    - Kim gidi, nere gidi?! - Otobüsçüler gidi ağam! - Sen ne diyirsen oğlum! Otobüsçülerin nerede görülmüştür yürüdüğü?!
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali (6 yıl önce)
    BİRAZ ÜSTÜNE GİDİN OTOGARDA NELER DÖNÜYOR GÖRECEKSİNİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)
    20 yıl olmadı o otogarın yapımı... Türkiye'nin neredeyse 3.-4. büyük otogarı idi o yıllarda. Sağı solu ranta gitti zamanla. Arkasına trambüs garajı... Son bir kaç aydır, fark ettik ki girişlere konulan turnikelerin para-pul hesabı ile alakalı olduğunu. İnsanların sosyal alanlarına giriş-çıkışına para vermekte nedir demiştik Araştırma hastanesine girerken, şimdi Otogarda aynı adaletsizlik. Bakın bu gün açıklandı, aracı olanların MTV'sine 2018'de %40 zam yapılacak diye... Almayı bilenler vermesini de bilmeliler! ve bunlara haddini bildirecekler de Bu gün o otogarda eylem yapan esnaflar gibi, bizler olacağız. Saygıyla...
    0
    0
    Yanıtla
  • gokler789 (6 yıl önce)
    bir sene önce görevden alınan bir memur için tüm otogar eylem yapıyor yanlış başka bir şey var bu işte
    0
    0
    Yanıtla