SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Masumane Ya da Yanlışlık"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:03
A- A+ PAYLAŞ

Uludere Alt Komisyonu Başkanı Şener, Uludere operasyonu ile ilgili olarak, ''Bu, masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz'' dedi.

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnsan Hakları Komisyonu'na bağlı birçok alt komisyon olduğunu anımsatarak, komisyonların raporları bittikçe görüşüldüğünü söyledi.

Geçen hafta, komisyonlarından 3 ay önce kurulan terör alt komisyonunun toplanarak taslak raporunu görüştüğünü belirten Şener, ''Biz de gelecek hafta, perşembe günü alt komisyonu toplayacağız, toplantıda rapora son şeklini vereceğiz ve üst komisyona havale edeceğiz. Muhalefet şerhi olanlara da süre tanıyacağız'' dedi.

Şener, ''Saldırı emrimi kimin verdiği raporda yer alacak mı?'' sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

''Bunlar bizim işimiz değil. Bizim, elde ettiğimiz belgelerden böyle bir yargısal sonuca varmak imkanı yok. Biz her şeyi biliyor değiliz, belki bilmiyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler... Bu, masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz. Sınır bölgesindeki güvenlik birimlerine sınırdan geçişlerde vur emri vardır. Çünkü ülke güvenliği söz konusudur ve illegal bir giriş vardır. Dolayısıyla sınır ötesinden sınıra kadar gelmiş bir yapıya, müteyakkız durumdaki güvenlik güçlerinin bu tür bir operasyon yapması olağan karşılanabilir. Burasının terör bölgesi olması, PKK'nın geçiş bölgesi olması, orada ülke güvenliği ile ilgili olan insanların üst seviyede uyarılması ve müteyakkız olması, böyle çok acele, çok çabuk hareket etmelerine ve istenmeyen sonuçlara sebep olmuş olabilir.

Ülkenin güvenliği önemli ve orası da PKK'nın geçiş yolu. Ölen insanlar tabii ki masumdur, onların acısı büyüktür. Ama bir tarafı düşünürken.. Tabi ki sivil bir vatandaşın ölmesi çok büyük bir acıdır, buna böyle bakacağız. Ama bir de güvenlik boyutuyla, güvenlik güçlerinin psikolojik hazırlığından, oradaki duyarlılığından, gelen istihbarat noktalarından üst seviyeye çıkmış güvenlik algısıyla değerlendirdiğimizde, o dengenin iyi kurulması lazım.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız