SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MATHAP'tan Çiftçiler Günü Mesajı

0
Güncellendi - 2019-05-14 18:57:15
MATHAP'tan Çiftçiler Günü Mesajı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın,  vatanı için gece gündüz demeden çalışıp üreten çiftçilerin, ekonomik ve sosyal anlamda desteklenmesinin büyük önem taşıdığını belirterek “Çiftçilerimizin haklarının korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması mecburi hale gelmiş olup, kırsala sahip çıkmamız ve üretimimizi arttırmamız için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan MATHAP Başkanı İhsan Akın, insanlığın beslenmesi için gerekli tüm gıdayı üreten çiftçilerin, artan gıda ihtiyacı karşısında ne kadar önemli bir  görev yaptıklarının bir kez daha anlaşıldığını belirterek, üretici ve yetiştiricilerin insanlığın beslenmesi için gece gündüz demeden, kısıtlı imkanlarla zor şartlar altında çalıştığını belirtti. Çiftçi ve üreticilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik anlamda desteklenmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Akın,  “Elinin değdiği her şeyi üretime yönelten, güzelleştiren, tarım eko sistemini ayakta tutan, yuvası, ailesi ve catanı için üretimin her aşamasında aktif olarak durmadan çalışan, tarladan bahçeden, yayladan mutfağa, dokunduğu her şeye değer katan ülkemizin fedakâr üretici kadınları başta olmak üzere ekonomik ve sosyal alanda daha fazla desteklenmesi ve ileri seviyelerde yer almasını bekliyoruz. Tarımsal üretimin sürekliliğinin sağlanması için bu şarttır.

Bu üretimin sağlanmasında başı çeken başta kadınlar olmak üzere tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günümüzü tekrar tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız