SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Matüridilik' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

9 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hanefi Özcan, Malatya İnönü Üniversitesi'nde "Türk Kültür Hayatında Matüridilik" konulu bir konferans verdi.

Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda düzenlenen konferansa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Özcan, göçebe hayatın etkisiyle şekillenen Türk düşünce hayatının mitolojiden ve doğadan beslendiğini ifade ederek, böylelikle Türk düşüncesinin somut bir düşünce yapısına uygun şekil aldığını, bunun da birçok konuyla ilgili olarak realist bakış açısına uygun açıklamalar getirme zorunluluğu doğurduğunu ifade etti.

Bir milletin kendi değerlerinden ve kültüründen feragat etmeden dini özümseyip iyi bir şekilde yaşamasının mümkün olup olmadığı sorusuna Matüridilik'le yaklaşan Prof. Dr. Özcan, rasyonel kelam anlayışıyla yoğrulmuş bir din ve felsefe yorumuna sahip olan Matüridi'nin İslam'ın, Kur'an'ın yorumlanması yoluyla Türk kültürüne uygun bir üslupta yaşanıp yaşanamayacağına dair düşünceler ürettiğini aktardı. Özcan, her dinde olduğu gibi İslam'da da farklı yorumların olduğunu ve bu yorumların toplumların kültürleri çerçevesinde şekillendiğini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız