SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mavi Marmara İçin Anma

A- A+ PAYLAŞ

İsrail tarafından geçen yıl Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan 9 kişi Malatya'da düzenlenen programda anıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda Mazlumder tarafından organize edilen anma etkinliğine kalabalık bir grup katılırken, Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay, SP Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, AKP Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin katıldı.

Mazlumder Şube Başkanı Kadir Yılmaz, "Mazlumların yanına gidebilirmişiz. Bugün aynı gün darbenin yıl dönümü. Bugünler kara gündür" dedi.

İHH Malatya Şube Başkanı Cumali Cıcık, "Şeytan niye yaratıldığını öğrendi de, insan niye yaratıldığını öğrenemedi. Ancak bu kişiler kadar, yaratıldığını bilen bir toplum da var" dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Derviş Şahin, İHH'nın ilk çıkışının Bosna-Hersek'teki mağdurlara yaptığı yardımlar sonucunda olduğunu belirterek, dünyadaki Müslümanların olup bitenleri İHH sayesinde öğrenmeye başladığını ifade etti.

İHH'nin gittiği bölgelerinde insanların yarasını sarmak için bir çok çalışmalar yaptığını söyleyen Şahin, Türkiye'deki ailelerin dünyanın bir çok yerindeki Müslümanların derdiyle ilgilendiğini söyledi.

İHH Koordinatörü İsmail Yılmaz, "İsrail, o gün bize saldırdığında bizi durdurabileceğini sandı. Mavi Marmara gemisi dünyanın bütün limanlarına uğradı. İsrail, 2006'da bütün teknolojik silahlarıyla Lübnan saldırdı. 2008 yılında Gazze"ye girdi. 2 bini yakın kardeşimiz şehit oldu. Ama Gazze'de de mağlup oldu. İsrail Mavi Marmara ile Akdeniz'de boğuldu. Mavi Marmara, tarihi bir nokta olarak tarihe not düşülmüştür. Mavi Marmara'nın şehitleri ve o gün orada fedakarlık yapan kardeşlerimiz tarihe not düştüler. İsrail işgal ettiği toprakta, Mavi Marmara'dan aldığı darbe kadar darbeyi hiçbir yerde almadı" dedi.

Etkinlikte çocuklar ve gençler tarafından ilahiler okundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız