SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mavi Tren Yeniden

A- A+ PAYLAŞ

Ankara - Malatya arası çalışan ve yaklaşık 1,5 yıldır yapılamayan Mavi Tren seferleri tekrar başladı.

4 Eylül Mavi Treni’nin sefere başlaması nedeniyle Malatya Gar’da basın açıklaması yapıldı ve tren basına tanıtıldı. Buradaki programda konuşan TCDD Malatya Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, "11 Ocak 2010'dan itibaren hizmetine ara vermek durumunda kaldık. Yol çalışmaları belli bir duruma geldi. Mavi Tren seferleri tekrar başladı." dedi.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ise açıklamasında, "Rayların tamiratı yapıldı ve trenimiz hizmettedir. Özellikle öğrencilerimizin de kullandığı Mavi Treni yeniden istiyoruz diye Ulaştırma Bakanlığımıza ve TCDD genel müdürümüzle görüşmelerimizi yaptık. Yaklaşık 1,5 yıldan sonra Ankara - Malatya arası seferler başladı." ifadelerini kullandı.

"Demiryolu İş Sendikası Kongresi'nde, Mavi Tren 6 Haziran'da Malatya'ya gelecek dedik ve verdiğimiz sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 226 yolcu kapasitesi, tam 25 TL, öğrenci bileti 20 TL olan Mavi Tren, klimalı, yemekli ve konforlu şekilde hizmet verecek." diyen Çalık, hızlı trenin de 2023'e kadar Malatya'ya geleceğini vurguladı.

Demiryolu İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nurettin Öndeş ise, "Sorunlarımızı her zaman dinleyen ve verdiği sözleri yerine getirin sayın milletvekilimiz Sayın Öznur Hanım'ın, konuları takip edip, ısrarcı olması bizlere mumnun ediyor" diyerek, 2011 yılında demiryolu yatırımlarında yüzde 100 artış sağlayanlara teşekkür etti.

Öndeş, demiryolları araçlarının hazırlanması için de vagon fabrikasının açılması noktasında da gerekenin yapılacağına inandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız