SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MAYA Takvimi Bitiyor

A- A+ PAYLAŞ
 
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Doğan, Maya takviminin 2012'de bitmesinin 'kıyametin başlaması' değil, 'dünyanın 4. dönemine girmesi' olduğunu söyledi.
 
Maya tarihi üzerine araştırma, rapor, makale ve 'Mayalar ve Türkler' konulu basılı bir eseri bulunan Doç. Dr. İsmail Doğan, bazı kesimlerin Mayalara özellikle 'gizem' yükleme peşinde olduğunu belirtti.
 
Mayaların ilk yazılı kayıtlarının M.Ö. 4 bin yıllarına kadar, sözlü kayıtların ise 10 bin yıl öncesine kadar gittiğini belirten Doç. Dr. Doğan, Mayalar'ın astronomide çok ileri seviyede olduğunu ve gökyüzü ile oldukça ilgilendiklerini kaydetti. Doğan, Maya takviminin 2012'de sona ermesini ise şöyle açıkladı:
 
"Önümüzdeki dönem Maya takvimi 4. dönemine giriyor. Bu dünyanın bittiği, kıyametin koptuğu anlamında değildir. Bunu maalesef bazıları dünyanın sonu deyip Mayalara bir gizem yüklüyorlar. Eğer Mayalar kıyametin kopacağını bilseydi 1526'da ülkelerini işgale gelen İspanyollara mücadele eder, ülkelerini vermezlerdi.
 
Maya takviminde böyle bir yorum yoktur. Takvim bir dördüncü döneme başlıyor o kadar. 2012'de dünyanın sonu iddiası safsatadır, uydurmadır, insanların duygularıyla oynamadır. Daha çok para kazanma
oyunlarıdır."
 
"MARDUK GELMEYECEK"
 
2012'de ir başka adıyla Nibiru olan Marduk gezegeninin 3666 yıl sonra dünyaya çarpacağı iddialarının da 'saçma' olduğunu belirten Doç. Dr. Doğan, şöyle devam etti:
 
"Marduk diye bir gezegen olabilir. Aynı Venüs gezegeninin dünyaya yaklaşması gibi Marduk'ta değişik zamanlarda yaklaşabilir. Gezegenlerin birbirine yaklaşması bir takım fiziki ve tabiat olaylarına sebebiyet verebilir.
 
Bu durum insanların ruh hallerini etkileyebilir. Ama Marduk'un dünyaya gelip falan yere çarpacağı, dünyanın kaderini etkileyeceği hiçbir kayıtta yoktur. Bu ne Maya takviminde vardır ne de başka yerde vardır. Tamamen uydurmadır."
 
"MU EFSANESİ UYDURMADIR"
 
Efsanevi Kayıp 'Mu kıtası' gibi iddialarında '2012 ve Marduk iddialarından bir parça' olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Doğan, "Atlantis doğrudur ama Mu uydurmadır" diyerek ilginç bir noktaya dikkat çekerek, "Atlantis vardır ama Mu efsanesi apayrı bir efsanedir.
 
Ne eski Çin kayıtlarında ve dinlerinde bu inanış sistemi ile ilgili, bu kıta ile ilgili hiçbir kayıt yoktur. Bu Kuzey Amerikalı Cononel James Churcward'ın kendi hayal dünyasından uydurmasıdır. Bu uydurmalarda Hz. Musa'yı, Hz. İsa'yı, Hz. Muhammed'i Himalayalara kadar gittiklerine, Mu dinlerini öğrendiklerine ilişkin uydurmalar vardır.
 
Peygamber efendimizin Suriye'den başka bir yere gitmediği biliniyor. Hz. İsa'nın hayatı bellidir. Ancak ilginç bir tesadüftür ki, Cononel James Churcward'ın bu Mu efsanesi ile ilgili verdiği sembollerin tamamı İsrail'in, İsrailoğullarının kutsal saydığı sembollerle eşleşmektedir. Açıkçası Mu kıtası tamamen bir uydurmadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız