SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maydanoz ve Limon Suyu Zayıflatmaz!

A- A+ PAYLAŞ

Fazla yemek kilo yapar!

Fazla kilo çoğu insanın düşündüğünün aksine sadece aşırı yeme ile açıklanamayacak kadar kompleks bir hastalıktır. Genetik yatkınlıkla beraber, birçok metabolik hastalık bu rahatsızlığın ortaya çıkmasına neden olur. Düzensiz yaşam tarzı da, mevcut durumu daha da alevlendirir.

* Karbonhidrat kesilmeli
İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflamak için ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek; vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Vücut, enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanır yani sudan kilo verirsiniz. Şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu ise, olduğu gibi yerinde kalır. Bu durumda, normal beslenmeye geçtiğinizde, normalden iki kat daha fazla kilo alırsınız.

* Protein kilo kaybettirir
Protein ağırlıklı beslenme tarzında vücut, proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve bu sayede zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları da ortaya çıkabilir. Hatta gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile, geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirmek zorunda kalırsınız.

* Maydanoz suyu zayıflatır
Maydanozun idrar söktürücü bir etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder. Ancak zayıflatmaz.

* Aç karnına limon suyu
Limonun bağırsakları çalıştırıcı bir özelliği vardır. Ancak ne soğuk ya da ılık suyun, ne de limonlu suyun, hiçbir zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.

* Alkol kiloya etkili değil
Alkol yeryüzündeki yağdan sonra en yüksek enerji içeren ikinci maddedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız