SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mayıs Sonunda Tamam

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:10
Mayıs Sonunda Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi’nde çalışmalar yüzde 90 tamamlandı. Tesisin 1. etabı olan ve 50 dönümü kapsayan alanda; idari bina, sızıntı suyu ve dengeleme havuzu, arıtma tesisi, su deposu ve atölye gibi alt ve üst yapılar bitme aşamasına geldi. Malatya merkez ve çevre yerleşim birimlerinin katı atıkları Mayıs ayı sonuna doğru yeni alana boşaltılacak. 

Merkez Orduzu Pınarbaşı ile Bulgurlu Köyü arasındaki mevkide bulunan mevcut katı atık toplama alanının şehir merkezinde kalması, yaydığı koku ve gazlarla insan ve çevre sağlığını tehdit eder noktaya gelmesi üzerine harekete geçen Malatya Belediyesi, Şişman Köyü sınırları içerisinde bulunan 580 dönümlük bir alanda yeni bir depolama ve bertaraf tesisinin kurulması için harekete geçti. O dönemdeki adı Çevre ve Orman Bakanlığı olan bakanlık ile görüşmeler olumlu sonuçlandı. Bakanlığın şartlı yardımı ile projenin ihalesi ve uygulamasına başlandı. 2011 seçimlerinden sonra  adını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak değiştiren bakanlık nakdi yardım  taahhüdünü yerine getirmekte duyarlı davranmayınca tesiste çalışmalar durdu. Kaynak arayışına giren Malatya Belediyesi, Belediyeler Birliği aracılığıyla İller Bankası’na kredi başvurusunda bulundu. İller Bankası gecikmeli olsa 8 milyon lira krediyi yüzde 7 faizle onayladı. Kaynağın bulunması ile tesis alanında çalışmalar hızlandı ve 5 etaptan (Lot)  oluşan katı atık toplama alanın yüzde 90’ı tamamlanarak 1 ay içerisinde faaliyete geçecek hale geldi.  

Toplam 50 dönümlük alana sahip ve içerisinde idari bina, sızıntı suyu, dengeleme havuzu arıtma tesisi, su deposu, atölye gibi alt ve üst yapı tesisleri bulunan alanda çöp (katı atık) toplanmaya 1 ay içerisinde başlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız