SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mayıs'ta da İhracatta Artış Oldu

0
Güncellendi - 2016-06-09 02:04:26
Mayıs'ta da İhracatta Artış Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Mayıs ayı ihracatı da bir önceki döneme göre yüzde 29 oranında artış gösterdi. Yılın  ilk 5 ayında da ihracattaki artış devam  ediyor.

MAYIS AYINDA ARTIŞ YÜZDE 29

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Mayıs 2016 dönemine ilişkin açıklamış olduğu ihracat rakamlarına göre; Malatya’nın Mayıs 2016 dönemi ihracatı Mayıs 2015 dönemine göre yüzde 29. 45 oranında artış göstererek 27 milyon 493 bin dolar oldu.  Malatya’nın Mayıs 2015’te ise ihracatı 21 milyon 242 bin dolar olarak gerçekleşmişti.

Firmaların Malatya dışındaki gümrüklerden yaptıkları ihracatlar bu rakamlara dahil edilmiyor.

YILIN İLK 5 AYINDA ARTIŞ YÜZDE 17

Malatya Gümrüğünden direk yapılan ihracatı yansıtan rakamlara göre; Malatya’nın yılın ilk 5 ayındaki ihracatı toplamda 138 milyon 675 bin dolar seviyesine ulaştı. Malatya’nın 2015 yılının ilk 5 ayında ise ihracatı 118 milyon 114 bin dolar olarak gerçekleşmişti. Bu durumda 2015 yılının ilk 5 ayına göre ise ihracat oranı yüzde 17.41 oranında artış gösterdi.

EN FAZLA İHRACAT SEKTÖRLERİ

Kuru Meyve ve Mamulleri  62 milyon 761 bin dolar,  Hazır Giyim ve Konfeksiyon 38 milyon 458 bin dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller 8 milyon 358 bin dolar,  Tekstil ve Hammaddeleri 7 milyon 609 bin dolar,  Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri 7 milyon 534 bin dolar, Makine ve Aksamları 1 milyon 962 bin dolar, Elektrik Elektronik ve Hizmetleri 1 milyon 825 bin dolar ile en fazla ihracat yapılan sektörler oldular.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız