SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mayıs'ta Suya İndirilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:56
Mayıs'ta Suya İndirilecek
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valisi Ulvi Saran, yapımı süren 150 kişilik geminin 17 Mayıs 2012 tarihinde suya indirilmesinin hedeflendiğini belirterek, Battalgazi, Kale ve Doğanyol ilçelerinde ise birer tane yolcu alma-indirme iskelesinin yapılacağını belirtti. 
 
Vali Ulvi Saran, Battalgazi ilçesi Karakaya Baraj Gölü kenarındaki Atabey İskelesi'nde yapımı devlet özel sektör ortaklığıyla sürdürülen gezinti gemisi hakkında Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç ve Gemi İnşa Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Kızılkaya ile birlikte son gelişmeleri değerlendirdi. Geminin içinde gezerek inceleme yapan Vali Saran, "Valiliğimiz ve bir özel sektör işletmecisi ile birlikte yaptırılan geminin şu andaki durumu hakkında inceleme yapıyoruz. Denizcilik Müsteşarlığı'ndan gelen yetkililerde var. Geminin teknik hususları gözden geçiriliyor. İnşallah önümüzdeki 2 ay içinde gemiyi suya indireceğiz. Şu anda öngörülen indirme tarihi 17 Mayıs 2012. 17 Mayıs tarihine kadar bütün eksikliklerin tamamlanmasını bekliyoruz. Çalışmalar gayet olumlu bir şekilde devam ediyor. Gemi tamamlandığı zaman Karakaya Baraj Gölü'nde 150 kişinin rahatlıkla oturup, yemek yiyebileceği, aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri bir taşıma aracına sahip olacağız. Karakaya Baraj Gölü'ndeki bu gemi Malatya'ya büyük bir canlılık kazandıracak. Ekonomik açıdan, sosyal açıdan ve turizm açısından Malatya halkı için güzel vakit geçirme, eğlen ve vakit geçirme için güzel bir alternatif olacak" dedi. 
 
Vali Saran, "Geminin hareket edeceği noktalar belirledik. Battalgazi'de, Kale'de ve Doğanyol'da birer iskele yapmayı tasarlıyoruz. Bununla ilgili olarak Denizcilik Müsteşarlığı ile ilgili temaslarımız devam ediyor" şeklinde bilgi verecek. 
 
Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç, "Gemimiz şu anda donatım safhasına başladı. Ana makine ve yardımcılarının, pervanenin montajı, ilave olarak kaplama ve oturma grupları ile ilgili işlemler devam ediyor. Böyle gittiği takdirde 10 Mayıs'ta tamamlanmış olacak ve biz de 17 Mayıs'ta denize indirmiş olacağız. Kısa sürede yolcu alma ve verme iskelelerinin yapılması gerekiyor. Bu olmadığı takdirde yolcu alma ve verme işlemi mümkün değil. Çünkü burası nihayet bir baraj gölü. Suların alçalma ve yükselme zamanları var. Ne kadar alçalıp, yükseldiğinin tespit edilerek, ona göre yolcu alıp, yolcu bırakma iskelelerinin kısa sürede hayata geçirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Vali Saran, bir süre geminin içinde gezerek, yapılacak donatım çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız