SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mazbata İşi de Tamam..

A- A+ PAYLAŞ

22 Temmuz seçimlerinde Malatya’da milletvekili seçilen isimler, İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldılar ve “resmen” milletvekili oldular..

İLK GİDEN ASLANOĞLU..
7 milletvekilliğinin 6’sını AKP’nin aldığı seçimlerde CHP’nin tek milletvekilliğini elde eden Mevlüt Aslanoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbata almaya gelen ilk milletvekili oldu.

İl Başkanı Hacı Demirhan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Sayın ve bazı partililerle birlikte saat 14.00’de Adliye Sarayı’na gelen Aslanoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanı Kamil Yıldız’dan mazbatasını aldı. Yıldız, mazbata teslimi sırasında basın mensuplarının içerde görüntü almasına izin vermedi.

Aslanoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Adliye çıkışında yaptığı açıklamada, Malatya sonuçlarına ilişkin sitemini tekrarladı ve “Demek ki Malatya halkının sorunu yokmuş!..” dedi. Aslanoğlu, “Dün çok çalıştım, şimdi daha çok çalışacağım. Malatya’nın üvey evlat muamelesi görmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğim. Bize oy verenlerin yanında tüm Malatyalıların hizmetinde olacağım. Ülkemin bölünmez bütünlüğü, laik-demokratik sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımı sürdüreceğim”diye konuştu.

AKP TOPLU HALDE..
AKP’nin yeni milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin de, saat 15.00’de Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır ve partililerle birlikte mazbatalarını almak üzere Adliye Sarayı’na geldiler.

İl Seçim Kurulu başkanı Yıldız, AKP’li milletvekillerinin mazbata teslimi sırasında da görüntü alınmasına izin vermedi.

Mazbatalarını alan ve milletvekillikleri “resmen” tescillenen 6 AKP’li milletvekili, daha sonra Belediye Başkanı ve İl Başkanı ile birlikte Adliye merdivenlerinde toplu fotoğraf çektirdiler.

Basına değerlendirme yapan Fındıklı, “Partili arkadaşlarımızın yoğun çabaları ve halkımızın desteğiyle açık ara farkla seçimi kazandık. Sağlıklı bir seçim geçirdik. Malatya’da ilk defa 6-1’lik bir zafer elde ettik. Bize verilen bu destek nedeniyle ağır bir sorumluluk aldık. Bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için hizmet noktasında yine hep birlikte çaba göstereceğiz. Seçim süresince büyük çaba gösteren parti teşkilatımıza, seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesinde yoğun çaba gösteren güvenlik güçlerimize, Seçim Kurullarına ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Öznur Çalık da, “Malatya ve Türkiye’de vatandaşlarımız görevini yaptı. Şimdi görev bizim. Hem Malatya’nın hem de Türkiye’nin hizmeti için çalışacağız. Malatya’da seçmen yüzde 67’lik destek ile Türkiye’de 3. sıraya taşıdı. İnşallah hizmet noktasında da Malatya ilk 3’te olacak.”diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız