SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mazlum-Der MABEK'e Alınmadı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:57:49
Mazlum-Der MABEK'e Alınmadı
A- A+ PAYLAŞ

Mazlumder Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, Suriyeli mültecilerin barındığı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'ne (MABEK) yapmak istedikleri ziyaretin gerekli izinleri aldıkları halde son anda engellendiğini söyledi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nde ayrı ayrı düzenlediği basın toplantısı ile konuyu gündeme getiren Mazlumder Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, dernek olarak konteyner kente ziyaret yapmayı planladıklarını söyledi. Bu nedenle Malatya Valiliği’ne başvurduklarını ve dilekçe sunduklarını belirten Dernek Başkanı Yılmaz, gerekli tüm izinleri aldıkları halde ziyaretlerinin son anda engellendiğini savundu.

Dernek olarak Malatya'ya yerleşen mültecilerle yakından ilgilendiklerini belirten Yılmaz, “Mazlumder olarak konteynır kentte kalan göçmenleri yerinde ziyaret etmek amacı ile ilgili Malatya Valiliği’ne yazı yazıldı. Valilik makamından alınan izin gereği konteynır kente gidildi. Konteynır kentte görevlilerin yönlendirmesi ile konteynır kentin müdürünün odasına geçildi. Ve müdür bey ikramda bulundu. Kısa süre içinde iki refakatçi ile konteynır kentin gezdirileceği ifade edildi. Yarım saate yakın beklemeden sonra ziyaretin yapılamayacağı bize ifade edildi. Sebebini sorduğumuz da ise müdür beyin ifadesi ile vali muavini ile yaptığı görüşmede ziyaretin yapılamayacağını ifade etti. Biz de bir sivil toplum kuruluşunun alması gerekli izinleri alarak ziyarete gelindiğini ve sivil toplum kuruluşlarına böyle bir uygulamanın yapılamayacağını ifade ettik. Bu bir sivil toplum kuruluşunu rencide etmek ve bir kuruma karşı saygısızlıktır. Acaba konteynır kentte görmemizi istemedikleri ortamlar ya da olaylarımı vardı ki izin vermediler sorusunu aklımıza getirdi” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız