SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mazlumların Sesi Olacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve mahalle gezilerinin yanı sıra ilçe ve köylerde propaganda çalışması yapan AKP adayları partilerine oy istedi.

AKP'nin basın bülteni şöyle:

"Ak adaylar dört koldan seçim çalışması yaparak; ÖZSAN Sanayi Sitesi, Sıtmapınarı ve Keresteciler Sitesini ziyaret ettiler. Akşam da iki mahallede yoğun katılımlı toplantılar düzenlediler.

Gündüz programında Pütürge’nin köylerini ve mezralarını ziyaret eden TBMM İdare Amiri ve milletvekili Ömer Faruk Öz’e il başkanı Bülent Tüfenkçi ve parti teşkilatı eşlik etti. Köylülerle sohbet eden Öz, sorunların çözüldüğünü, yolların yapıldığını, içme ve sulama sularının köylere ulaştığını yerinde inceledi, vatandaşın duasını aldı.

Sıtmapınarı esnafını gezen MKYK üyesi, milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Öznur Çalık, gördüğü ilgi ve sevgi yumağı içerisinde ziyaretlerini devam ettirdi. Çalık, karşılaştığı seksenlik nineyle ayaküstü sohbet etti. Çalık’a sarılan nine, titreyerek “Hepiniz Yaradan’a emanet olasınız. Tayyip Erdoğan benim oğlum. Allah O’nun başarısını nasip etsin. Ben her gün kendisine dua ediyorum” deyinde Öznur Çalık gözyaşlarına hâkim olamadı.

ÖZSAN Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden milletvekili adayı Cemal Akın, esnaftan, gençlerden Ak Parti’ye destek istedi. İsteğinden karşılık bulan Akın, memnun olarak ziyaretlerini sürdürdü.

Milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Şanal Tosun Keresteciler Sitesini ziyaret ettiler. Sanayi esnafıyla uzun uzun sohbet eden Şahin ve Tosun, sorunları dinlediler, çözülen sorunları yerinde incelediler.

Akşam dolu dolu geçen oldukça yoğun katılımlı iki toplantı düzenleyen Ak kadrolar, hitap ettiler. Aynı saatlerde biri Yeşilyurt Gedik Mahallesinde, diğeri Hanımınçiftliği Cevher Dudayev Mahallesinde düzenlenen programlara halkın teveccühü çok yüksekti. Ak Parti’ye olan inanç, Başbakan’a duyulan sevgi sokaklara sığmadı. Toplantıya milletvekili ve 24. Dönem milletvekili adayı Mahmut Mücahit Fındıklı, Şanal Tosun ve milletvekili aday adayları katıldı.

Toplantıda konuşan milletvekili adayı Şanal Tosun, 17 Mayıs Malatya Mitinginde toplanan halk kitlesi ile seçimlerde Ak Parti’ye halkın verdiği desteği kıyasladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye genelinde %47 oy aldığımız dönemde Malatya’da bu oran %67 idi. Yani Malatya Türkiye oranının bir buçuk katı kadar Ak Parti’ye destek veriyor. Bugünlerde yapılan anketlerde de görüleceği üzere Türkiye geneli %50 civarında bir oy görülürken Malatya %70’i devirmiş görünüyor” diyen Tosun, biraz da yapılan hizmetlerden bahsetti. Tosun, “Ekonomi düzeliyor, işsizlik oranı hızla düşüyor. Dışarıya olan borçlarımızı ödüyoruz. Böyle olunca da emeklilerimizin maaşlarında ciddi artışlar olacak, işsizlik büyük oranda düşecektir. Bunun devamı için de Ak Parti’ye destek vermemiz gerekiyor” diyerek destek istedi.

Cevher Dudayev Mahallesinde milletvekili adayı Mücahit Fındıklı, sohbet havasında bir konuşma yaptı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Endonezya’da bulunan Açe’ye yapılan yardımlardan bahsederek, halkımızın yardımseverliğini, kadirşinaslığını ve sürekli olarak dünya liderliği yaptığını söyledi. O gün Osmanlı dünya için ne ise, bugün Türkiye’nin konumunun da ona doğru ilerlediğini belirten Fındıklı, “Biz sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda Ümmetin de onurunu temsil ediyoruz. Erdoğan, batılı ve Hıristiyan âlemine karşı hep yenik ve boynu bükük kalmış olan milletin kalbindeki külleri üfleyen insan olmuştur. Dünyanın neresinde ne iş yapılacaksa; Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’da meydana gelebilecek her hareket öncelikle Türkiye’ye danışılıyor. Türkiye’den habersiz hiçbir adım atılmıyor. Artık o konuma geldik. Daha önce bize emirler yağdırılan, yapmayınca da yaptırımlar uygulayan, hükümetlerimizi yıktıranlar bugün bizden habersiz adım atamıyorlar” dedi.

Gedik Mahallesinde yapılan toplantıya il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletveki adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın, MÜSİAD Şube başkanı Namık Şahin ve aday adayları katıldı. Sokağa sığmayan kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda milletvekili adayı Cemal Akın, Malatya’nın Büyükşehir olması ile ilgili yaptığı konuşmada; “Başbakanımız, büyükşehir ile ilgili kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar nüfusu 750 bine ulaşan illerin büyükşehir olacağını söylemişti. Malatya’mızın da 8 bin eksiği var. Seçimlere kadar bugünkü nüfus artışı devam ederse kendiliğinden istenen nüfusun üzerine çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Gedik Mahallesinde il başkanı Bülent Tüfenkçi, halkın içerisinde çıkarak altı ay gibi kısa bir sürede iktidara gelen Ak Parti’nin derin güçler tarafından engellenmek istendiğini ve hala bu isteklerinden vazgeçmediklerini dile getirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Sizlerin desteğiyle bütün engellemelere rağmen Recep Tayyip Erdoğan ülkeye başbakan oldu, mazlumların hamisi oldu. Hem ülkeyi düzlüğe çıkartmaya çalıştı, hem de çetelerle, mafya ile, Ergenekon’la mücadele etti. Onlar; o derin güçler iktidarımızdan rahatsız oldular. Yani sizin iktidarınızdan, sizden rahatsız oldular. Bu nedenle partimizi kapatmaya kalkıştılar” dedi.

Gecenin son konuşmasını Gedik Mahallesinde milletvekili adayı Mustafa Şahin yaptı. Şahin, Ak Parti’nin kuruluş amacını özetlediği konuşmasında; “Bizim kuruluş amacımız, haksızlıklarla, yolsuzluklarla mücadele etmektir. Başbakanımız hedefe üç ‘Y’ yi koymuştu: Yoksullukla mücadele, yolsuzlukla mücadele, yataklarla mücadele… Bugüne kadar yapılan yolsuzlukları bir bir tespit ederek mahkûm ettik. Biz gençlerimizi yarınımızın garantisidir diyerek yetiştirmeye, eğitmeye çalıştık. Kimseyi ötekileştirmedik. Diğerlerinin düştüğü yanlışa düşmeyeceğiz. Çünkü bunların inancımızda yeri yoktur. Herkesi ve her kesimi kucaklayacağız. Mazlumların sesi ve nefesi olacağız” ifadelerine yer verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız