SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mazlumların Yanında Olduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:07:32
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP’nin her zaman mağdurların yanında olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarları döneminde çok önemli değişim ve dönüşümleri yaşadık” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) BDP Grup önerisinin görüşüldüğü oturumda söz alan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “AK Parti iktidarları döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kurduk. Bu da bizim aileye ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesiydi. Bakanlığımız kurulduktan sonra birçok alanda değişimi ve dönüşümü gerçekleştirerek, geleceğe umutla bakmamıza vesile oldu” diye konuştu.

Sosyal devlet anlayışının oturtulması adına önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çalık, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak 125 davaya müdahil olduk ve 6 davada en üst cezanın verilmesini sağladık. Bununla birlikte devam eden diğer tüm davalarında yakinen takipçisiyiz. AK Parti iktidarları döneminde çok önemli değişim ve dönüşümleri yaşadık. Bunların en önemlisi sosyal devlet anlayışının oturtulmasıydı. Bunun en önemli göstergesi de sosyal politikalara ayırmış olduğumuz bütçedir. 2002 yılında bütçenin yüzde 44,8’ini faize ayırırken 2012 yılında bunun sadece yüzde 13’ü faize gidiyor. Sosyal politikalara ise yüzde 30’unu ayırıyoruz.”

Çalık, hükümet olarak önemli düzenlemelere imza attıklarını kaydederek, “Hem ulusal hem de uluslar arası alanda çok önemli değişiklikler yaptık. Şiddetin önlenmesi içinde her türlü yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Bütün ve mazlumların hep yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. AK Parti hükümeti olarak her ne konuda olursa olsun Türkiye’nin ya da dünyanın bir problemi varsa, biz bunu kendimize dert edindik. Gözyaşları hep aynıdır. Gözyaşının rengi, dini ve dili yoktur. Biz gözyaşlarını ortak akıtıyoruz. BDP’nin vermiş olduğu grup önerisine bu vesileyle katılamadığımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız