SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mazlumun Yanındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan, savaş mağduru halklara ulaştırılmak üzere 2 TIR gıda ve giyecek yardımı gönderildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Eğitim-Sen, Meşale Derneği, PSAKD, İHD, SES, Kürecikliler Derneği, BES, Tarım-Sen, Haber-Sen, BTS, HDP, EMEP, ESP, YSGP ve ÖDP'nin desteğiyle oluşturulan yardım tırları, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünden Mardin'e hareket etti.

Yardım kampanyasıyla ilgili açıklamada bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 'Mazlumun dini sorulmaz' anlayışı ile hangi düşüncede olursa olsun mazlumun yanında yer almak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Polat, zulmün her zaman karşısında duracaklarını ifade ederek, "Mazlumun yanında yer almalıyız. Ama ne olursa olsun zaliminde karşısında durmalıyız. Mazlumun dini sorulmadığı gibi zaliminde dini sorulmaz. Zaliminde dini bizi ilgilendirmiyor. IŞİD, kendisini İslam kisvesine büründürerek zulüm yapıyor. Bu zalimlerin arkasında dünya emperyalistleri var. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum; bizler çok büyük bir geleneğin, medeniyetin torunlarıyız. Biz dünyanın her yerine adalet götüren bir toplumduk. Zulüm sadece bizim bölgemizde yok. Zulüm her yerde var. Ama zulüm nerede olursa olsun bir karşısında durmalıyız. Bugün Malatya'da her türlü görüşe rağmen mazlumlara yardım için bir faaliyet içerisinde oldular. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, anlamlı bir faaliyette yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Bir kere bileşenleri kutluyorum. Farklı görüşlerden olmalarına rağmen bir araya gelmiş olmaları, vicdanlarının seslerine kulak vermeleri çok anlamlı. Yapmış oldukları yardım daha büyük anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya ise, 20 güne yakındır Malatya'da ciddi bir çaba göstererek, yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Savaşın yakıcı acısını yakından hissettiklerini dile getiren Kaya, "Bizim topraklarımız ve şehrimiz uzun süredir ciddi acılarla, sıkıntılarla karşılaşmamasına rağmen savaşın yakıcı acısını hisseden bir noktada; geçmişten gelen binlerce yıllık tarihiyle, geçmişten gelen yardımlaşma ve dayanışma kültürünün bugün itibariyle pratiğe geçirdi. Bu süre içerisinde bizden yardımını esirgemeyen yardımsever Malatya halkına bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak da, "Yakın coğrafyamızda bir insan trajedisi yaşanıyor. Ortadoğu'ya müdahale kapsamında IŞİD üzerinden gerçekleştirilen katliamlar yüreğimizi sızlatmaktadır" diye konuştu.

Meşale Derneği Başkan Yardımcısı Veysel Ayaz ise, Meşale Derneği olarak yardım kampanyasına katıldıklarını belirterek, "Ortadoğu'daki bu trajedi karşısında sessiz kalmak bize yakışmaz. Bu nedenle geçmişten beri değişik ülkelere benzeri yardımlarımız sürmektedir. Bu kardeşlerimize de bir nebze olsun yardımda bulunmak elbette ki bizim vazifemiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız